Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 08 Ekim 2016 - 16:33 Yorum: 0

Mustafa Pehlivanoğlu kabri başında dualarla anıldı

12 Eylül darbecileri tarafından idam edilen Ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu kabri başında dualarla anıldı.

Mustafa Pehlivanoğlu kabri başında dualarla anıldı

12 Eylül darbecileri tarafından idam edilen Ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu kabri başında dualarla anıldı. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, "Belirttiği üzere, "Mustafa'lar ölür Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar. Başımı verdiğim davanın zaferi yakındır. Zafer Cenab-ı Allah'a inananlarındır" ifadesi, bizlerin, ülkücülerin, Türk milliyetçilerinin yol haritası olmuştur" dedi.

12 Eylül darbesinden sonra idam edilen ilk ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu, kabri başında anıldı. Mamak Cezaevi'nde idam edilen Pehlivanoğlu'nun , Ankara Karşıyaka Mezarlığı'ndaki kabri başında konuşan Ülkü Ocakları Başkanı Kılavuz, "Rahmetli ağabeyimiz Mustafa Pehlivanoğlu'nun ailesine yazmış olduğu mektubun son kısmı hepimiz açısından çok anlamlıdır. Belirttiği üzere, "Mustafa'lar ölür Allah davası ölmez, milliyetçilik yaşar. Başımı verdiğim davanın zaferi yakındır. Zafer Cenab-ı Allah'a inananlarındır" ifadesi, bizlerin, ülkücülerin, Türk milliyetçilerinin yol haritası olmuştur. Dolayısıyla Mustafa Pehlivanoğlu ağabeyimizin ve Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in, bütün şehitlerimizin bırakmış olduğu emanet, Ülkü Ocakları hepimizin namusudur, hepimizin şerefidir" diye konuştu.

Kılavuz, şehitlerin bırakmış olduğu emaneti hakkıyla savunup, mücadelesini verip hem kendilerinin kemiklerini sızlatmayacaklarını hem de vatana, millete, devlete layık olarak yaşamaya gayret edeceklerini vurgulayarak, "Herkesin bildiği üzere devletimiz ve milletimiz ne zaman zordaysa ne zaman dardaysa, bu vatanın, bu milletin teminatı olan kara sevdalıları, Ülkücüler, Türk milliyetçileri memleketimizin kurtuluşuna vesile olmuşlardır. Aynı anlammda geçmişte ağabeylerimiz ülkemizi komünizm bataklığına teslim etmemek adına ülkemizi farklı, yabancı ideolojilere teslim etmemek adına canlarını, başlarını vermeyi, şehadet şerbeti içmeyi şeref kabul etmişlerdir. Hepsi şehadetle resmen yarışmışlardır" ifadelerini kullandı.

"Ebediyen acıları ciğerimizdedir" diyen Kılavuz, şöyle devam etti:

"Sonuna kadar bu acıyla, onların bırakmış olduğu bu kutlu davayla yaşayacağız. Milletimizin, memleketimizin kurtuluşu olan gençliği, bilim, iman, ahlak, ülkü esasında yetiştirip memleketimizin, milletimizin bu kara günlerinden kurtuluşuna, aydınlık günlerine vesile olacağız."

Karşıyaka Mezarlığı'nda ki törene MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya ve çok sayıda ülkücü katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber