Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 27 Mayıs 2017 - 18:13 Yorum: 0

Mustafa Savaş; “27 Mayıs, karanlık bir dönemin adıdır”

AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin 56'ncı yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mustafa Savaş; “27 Mayıs, karanlık bir dönemin adıdır”

AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin 56'ncı yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Mustafa Savaş, mesajında şu ifadeleri kullandı: "27 Mayıs Vesayet odaklarının millet iradesini yok sayarak demokrasiye vurdukları darbenin adıdır. "Yeter söz milletindir" diyenlerin cezalandırıldığı demokrasiye inananlarin cezalandirildığı Türk demokrasisi açısından tam bir kara leke olarak tarihe geçmiştir.Siyasi kültür ve geleneğin büyük yara aldığı bir kırılma noktası olmuştur. Darbeyi gerçekleştiren cunta tarafından kurulan mahkemeler de hukuk ve demokrasi hiçe sayılarak yapılan yargılamaların ve bu yargılamalar sonucunda bir ülkenin Türkiye'nin halkın oyuyla seçilmiş Başbakanı ve iki bakanın idamı ile sonuçlanan bir karanlık dönemin adıdır, 27 mayıs.

Böylesi tarihi olaylardan çıkardığımız derslerle demokrasimizi geliştirmek ve sahip çıkmak her zaman görevimiz ve amacımız olmalıdır.

Bizler bugün ülkemizin karanlık günlere geri dönmemesi için var gücümüzle demokrasimize sahip çıkıyoruz. Önümüzdeki tüm engellere rağmen milletten aldığımız güç ile dimdik duruyoruz. Tüm kadrolarımızla demokrasi ve özgürlük alanlarının genişletilmesi yönündeki çabaların öncüsü olmaya devam edeceğimizi belirtiyor; bu duygu ve düşünceler ile büyük siyasetçi, devlet adamı ve demokrasi şehidi Aydın" ımızın yetiştirdiği yiğit insan merhum Başbakan Adnan Menderes, arkadaşlarını ve tüm demokrasi şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum'

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber