Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 09 Aralık 2017 - 13:58 Yorum: 0

Müşteri hizmetlerinde yeni platform

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ve WhatsApp, Viber, Facebook gibi mesajlaşma uygulamalarının yaygınlaşmasıyla, markalar da müşteri hizmetleri iletişimini...

Müşteri hizmetlerinde yeni platform

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ve WhatsApp, Viber, Facebook gibi mesajlaşma uygulamalarının yaygınlaşmasıyla, markalar da müşteri hizmetleri iletişimini yeniden şekillendirmeye başladı. Rusya merkezli Blinger.io da Türkiye'de de hizmet vermeye başladı.

Teknolojinin gelişimiyle birlikte, kullanıcı alışkanlıkları da değişiyor. Tüketiciler artık, alışveriş yaptıkları siteyle kolayca iletişime geçebilmek ve bunu e-mail ya da telefon yerine, online olarak WhatsApp ya da sosyal medya üzerinden mesajlaşarak yapmayı tercih ediyor. Blinger, tüm bu süreci tek bir panelden, en kolay ve hızlı şekilde kontrol etme imkanı sağlıyor. Müşterilerine çok kanallı bir iletişim altyapısı sunan sistem, kontrol paneli yanında, bu iletişimlere dair istatistikleri de tutuyor. Örneğin müşteriler / ziyaretçiler hangi mesajlaşma platformlarını daha çok kullanıyor, ne kadar mesaj gönderiyor, ortalama cevap verilme süresi ne kadar ya da operatörler gün içerisinde ortalama ne kadar diyalog içinde bulunuyor gibi bir çok farklı istatistiği görmeyi mümkün kılıyor. Markalar da hem müşteri/satış ekiplerini optimize etmek hem de farklı pazarlama çalışmaları için bu istatistikleri kullanabiliyor. Blinger Türkiye Müdürü Ferhat Özden, çok daha kapsamlı bir altyapı sunduklarını söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber