Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 08 Mart 2015 - 11:18 Yorum: 0

Müşteri isteyince, kaz etinden mantı yaptı

Bursa'da bir işletmeci, müşterilerinden gelen talep doğrultusunda Ardahan'dan özel olarak getirttiği kaz etinden mantı yapıp servis ediyor

Müşteri isteyince, kaz etinden mantı yaptı

BURSA (AA) - VEDAT YÜCEBAŞ - Bursa'da bir işletmeci, müşterilerinden gelen talep doğrultusunda memleketi Ardahan'dan özel olarak getirttiği kaz etinden mantı yapıp satıyor.

Merkez Osmangazi ilçesinde faaliyet gösteren iş yerinin sahibi Sibel Kaya, AA muhabirine, kaz etinden mantının Ardahan'da yaygın olduğunu belirterek, zaman zaman dost ve akrabalarına bu yemeği yaptığını söyledi.

Ardahanlı bazı müşterilerinin birkaç yıl önce kaz etinden mantı istemesi üzerine memleketinden özel olarak kaz eti getirttiğini belirten Kaya, tadına bakmaları için ikram ettiği diğer müşterilerinin de bunu çok beğendiğini ve talebin arttığını bildirdi.

Kaya, her yıl özellikle kış aylarında bu yemeği yapıp müşterilerine servis ettiğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Normalde dana etinden mantı yapıyoruz ama gelen talep karşısında da kaz etinden mantıya başladık. Kaz eti, daha sağlıklı ve lezzetli olduğundan özellikle kışın tüketilir. Ardahan'da kar yağdıktan sonra kazlar kesilir çünkü bu dönem, etin en lezzetli olduğu zamandır. Doğal olarak kışın tüketilir. Biz de menümüze kış ürünü olarak koyduk. Bizim için hazırlanmış kazları özel olarak getirtiyoruz. Burada etini hazırlıyoruz, mantı yapıyoruz. İlgi oldukça fazla."

Kaz etinden mantıyı aralık ayından mart sonuna kadar bulundurduklarını ifade eden Kaya, bunun dışında damak tadına göre ürünün yağda kızarmışını da sattıklarını, ayrıca özellikle diyet yapan kadınlar için tam buğday unundan zeytinyağlısını menülerinde bulundurduklarını sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber