Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 23 Kasım 2016 - 12:44 Yorum: 0

Müsteşar Tekin, 81 ilden gelen öğretmenlerle bir araya geldi

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden davet edilen ve aralarında 15 Temmuz'da şehit olanların...

Müsteşar Tekin, 81 ilden gelen öğretmenlerle bir araya geldi

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden davet edilen ve aralarında 15 Temmuz'da şehit olanların yakınları ile gazilerin de bulunduğu öğretmenlerle kahvaltıda bir araya geldi.

24 Kasım Öğretmeler Günü dolayısıyla 81 ilden davet edilen öğretmenler Ankara'da ağırlanıyor. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, program kapsamında Başkent Öğretmenevinde öğretmenlerle kahvaltıda buluştu. Programda konuşan Tekin, yılda bir defa da olsa öğretmenlerle bir araya gelme imkânı bulduklarını, bir nevi öğretmeler meclisini topladıklarını dile getirdi. Tekin, program kapsamında Ankara'ya gelen öğretmenlerin; bütün eğitimcileri temsil ettiğini, onların şahsında bütün öğretmenlere teşekkür etmek amacıyla davet ettiklerini söyledi.

"Yaptığımız şey, öğretmenlerimizin kutlu mücadelede onlara yardımcı olmaktır"

Öğretmenliğin çok ulvi ve kutsal bir meslek olduğuna vurgu yapan Tekin, Türkiye'de öğretmenlere ilgili zaman zaman karalama kampanyası başlatılarak, bir kötü örnek üzerinden bütün eğitim sistemi ve bütün öğretmenlerin karalandığını ifade etti. Tekin şunları söyledi: Bir kötü örnek üzerinden yürütülen karalama kampanyasıyla öğretmenlerin emekleri heba ediliyor. İşte bu yüzden bir milyonluk ailenin emeklerini heba etmeyi engellemek için yoğun çaba sarf ediyoruz. 15 Temmuz darbe sürecinden sonra da emeklerimize yönelik itibar suikastına neden olan ve mesleğini terör örgülerinin hizmetine sunan, devletine ve milletine düşman olan kişileri ihraç ettik. Dolayısıyla öğretmenlerimizin emeklerini kimsenin gasp etmesine fırsat tanımayacağız. Bu süreçte yaptığımız şey, öğretmenlerimizin onurunu, itibarını korumaktır ve bu kutlu mücadelede onlara yardımcı olmaktır."

Öğretmenlerle istişare mekanizması

Öğretmenler Günü programı kapsamında öğretmenlerle istişare etme fırsatı bulduklarını dile getiren Tekin, "Burayı bir öğretmenler meclisi olarak kabul edin ki; bizim fark edemediğimiz veya sonuçlarını öngöremediğimiz uygulamalarımız varsa tespit ettiğiniz problemleri, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşın. Çünkü biz öğretmenleri dinlemek istiyoruz, onlarla istişare etmek istiyoruz. Yaptıklarımızı, yapmayı planladıklarımızı istişare etmek istiyoruz" dedi.

Eğitimi ilgilendiren her konuyu öğretmenlerle tartışacak bir mekanizma kurduklarını kaydeden Tekin, mesela 2013 yılında yapılacak yönetmelik değişikliğini internet ortamında öğretmenlerin görüşüne sunduk ve 15 bin civarında dönüş aldık. Dolayısıyla atacağımız her adımı, yönetişim kavramı doğrultusunda öğretmelerle tartışarak, onlarla mutlaka istişare ederek atıyoruz. Dolayısıyla eksiklerimizi, hatalarımızı söyleyin hep birlikte düzeltelim."

Tekin, 81 ilden gelen öğretmenlerin şahsında bütün öğretmenlere emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber