Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Eylül 2014 - 09:48 Yorum: 0

Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

IŞİD tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden Ticari Ateşe Mehmet Argüç'ün yakınları büyük sevinç yaşıyor

Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

KAYSERİ (AA) - Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden Ticari Ateşe Mehmet Argüç'ün (63) yakınları büyük sevinç yaşıyor.

Mehmet Argüç'ün Kayseri'de Melikgazi ilçesine bağlı Gesi Mahallesi'nde oturan ağabeyi Erol Argüç (80), beklemeyle geçen bir sürecin ardından kardeşi ve diğer görevlilerin sağ salim Türkiye'ye getirilmiş olmalarından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Sabaha karşı Mehmet Argüç'ün çocuklarının kendisini arayarak babalarının kurtarıldığı haberini verdiğini anlatan Argüç, "Haberi duyduğumda ağlamaya başladım. Biz dört kardeşiz en büyükleri de benim. Annem babam öldükten sonra kardeşlerime babalık da yaptım. Mehmet'in sadece abisi değil aynı zamanda babasıyım" diye konuştu.

Kardeşi rehin alındığı günden bu yana televizyonda haber izleyemediğini belirten Argüç, bu sürecin ne kadar zor geçtiğini anlatmaya kelimelerin yetmeyeceğini vurguladı.

- "Artık haberleri gönül rahatlığıyla izleyebiliyorum" 

IŞİD'in yaptığı katliamları bildiği için kötü bir haber alma korkusu nedeniyle haberleri takip edemediğini dile getiren Argüç, şöyle konuştu:

"Özellikle de IŞİD konusu geçtiğinde hemen televizyonu kapatıyordum. Yeğenlerim sabaha karşı arayınca televizyonu açarak haberleri izlemeye başladım. Çok şükür kardeşim kurtuldu artık haberleri de gönül rahatlığıyla izleyebiliyorum. Çaresizce elimiz kolumuz bağlı bekliyorduk. Devletimize güvendik, sağolsunlar onlar da canlarımızı bize getirdi."

Geçmiş olsun dileklerini iletmek için arayan yakınlarıyla konuşurken de göz yaşlarına hakim olamayan Argüç, "Bunlar sevinç gözyaşları, Allah bir daha bize böyle acılar yaşatmasın" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber