Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 20 Eylül 2014 - 12:38 Yorum: 0

Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

Ekonomi Bakanı Zeybekci: "Sonuca hamdolsun, Allah'a şükürler olsun. Türkiye için bence tarihi bir zaferdir. Şekli konusunda veya nasıl olduğu konusunda 101 günden beri orada rehine olmaları ve orada kalmalarını eğer bir kenara koyacak olursak, 101 gün oyu

Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

DENİZLİ (AA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Musul'da rehin alınanların Türkiye'ye getirilmesine ilişkin, "Sonuca hamdolsun, Allah'a şükürler olsun. Türkiye için bence tarihi bir zaferdir" dedi. 

Denizli'de bulunan Zeybekci, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevapladı. Rehineler arasında Denizli'den kimsenin bulunmadığını, bakanlığına bağlı Musul Ticari Ateşesi Mehmet Argüç'ün de rehineler arasında bulunduğunu hatırlatan Zeybekci, konuyu ilk günden beri çok yakından takip ettiklerini ifade etti.

"Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakanımız, Bakanlar Kurulu olarak devamlı birinci gündem maddemiz bu konuydu" diyen Nihat Zeybekci, her türlü gelişmeyi, oradaki tüm hareketleri yakından takip edildiğini belirtti. Zebekci, şunları söyledi:

"Birkaç defa bu sonucun alınmasıyla ilgili çok yakın bir noktaya gelindi. Dünden itibaren sessiz ve Türkiye'ye yakışan bir şekilde bu operasyon gerçekleştirildi. Başarılı bir operasyondur, Türkiye'ye yakışan bir operasyondur. Başka bir ülkenin çok karışık bir bölgesinden, çok darmadağın hakikaten can güvenliğinin sıfır değil, hatta sıfırın altında olduğu bir yerden 49 vatandaşımızın burnu kanamadan, bebeklerin bile burnu kanamadan, onların bile her türlü lüksünü sağlayarak, oradaki beslenmeleri, konaklamalarıyla ilgili herşeyi kontrol altında tutarak, onları en sonunda sağ salim kurtaran bir devletin bir ülkenin mensubu olmaktan dolayı bütün vatandaşları gibi ne kadar gurur duysak azdır." 

 

- "Türkiye için tarihi bir zaferdir"

Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere, yol boyunca rehinelerin can güvenliğini sağlayan Milli İstihbarat Teşkilatı'na ve güvenlik güçlerine teşekkür etti. 

İlk günden bu yana konunun çok yakından takip edildiğini anlatan Nihat Zeybekci, şöyle dedi:

"Dışişleri Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı olarak o bölgedeki ticari atkiviteleri takip ederken, aynı zamanda da oradaki vatandaşlarımızın can güvenliğinden de devamlı olarak haberdar olduk. Sonuca hamdolsun, Allah'a şükürler olsun. Türkiye için bence tarihi bir zaferdir. Şekli konusunda veya nasıl olduğu konusunda 101 günden beri orada rehine olmaları ve orada kalmalarını eğer bir kenara koyacak olursak, 101 gün oyunca oradaki vatandaşların nabız atışlarını dahi kontrol eden bir ülke olduk. Muhteşem bir şekilde sonuç alan bir ülkenin başarısıdır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber