Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Eylül 2014 - 12:43 Yorum: 0

Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

IŞİD tarafından rehin alınan ve bugün serbest bırakılanlardan Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın doğduğu köyde sevinç yaşanıyor

Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

ARDAHAN (AA) - Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından rehin alınanlardan, Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın doğduğu köyde, serbest bırakılmasından dolayı sevinç yaşanıyor.

Rehinelerin serbest bırakılması, Başkonsolos Yılmaz'ın doğdu Ardahan merkeze 10 kilometre uzaklıktaki Açıkyazı köyünde sevinçle karşılandı.

Köylülerden Feyraz Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın ilk anından itibaren konuyu yakından takip ettiklerini belirterek, rehinelerin serbest bırakılmasından dolayı devlete ve hükümete teşekkür borçlu olduklarını söyledi.

Yılmaz'ın köyündeki vatandaşlar olarak mutlu olduklarını vurgulayan Polat, "Yetkililere çok teşekkür ediyoruz. Çok sevinçliyiz. Sabah saat 06.00'da haberi aldık, mutlu olduk. Dört aydır çocuğumuz orada rehine tutuluyordu. Onun için çok sevindik. Devletimiz, büyüklerimiz gerekeni yaptı. Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.

Başkonsolos Yılmaz'ın akrabalarından olan 72 yaşındaki Fahrettin Yılmaz da cumhurbaşkanı ve başbakanın, kendilerine erken bayram yaşattığını ifade etti.

Rehinelerin serbest bırakılmasından duyduğu mutluluğu belirten Yılmaz, "Bu olay bize bayram öncesi bir bayramdan daha önemli mutluluk yaşattı. Ne kadar şükretsek azdır. Herkesten Allah razı olsun" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber