Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 20 Eylül 2014 - 16:53 Yorum: 0

Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

AK Parti Konya İl Başkanı Sorgun:

Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

KONYA (AA) - AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan konsolosluk görevlilerinin Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili, "Vatandaşlarımızın kurtarılmasında emeği geçen başta Başbakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a ve emeğe geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Sorgun, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesince İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen "Başbakan Davutoğlu, Yeni Türkiye Vizyonu" konulu konferansta, güne Türkiye'nin sevinçli bir haberle uyandığını söyledi.

Rehin alınan konsolosluk görevlilerinin ülkeye dönmelerinin ardından Türkiye'nin büyük mutluluk duyduğunu aktaran Sorgun, şöyle konuştu:

"Musul'da kaçırılan konsolosluk görevlilerimiz ve vatandaşlarımız, 101 günlük esaretin ardından özgürlüğüne kavuştu. Vatandaşlarımızın kurtarılmasında emeği geçen başta Başbakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a ve emeğe geçen herkese teşekkür ederim. Bu coğrafyada yaşıyorsanız ve büyük ülke hedefiniz varsa bu tür olayları yaşamamanız elde değil. Özellikle dünyanın merkezindeyseniz bu olaylarla karşılaşıyorsunuz. Tarihte de bu coğrafyada büyük olaylara ev sahipliği yapmış milletin varisleriyiz. Sayın Başbakanımızın yoğun gayretleri oldu. Kendisinin Dışişleri Bakanlığı'ndan itibaren çok yoğun gündemi vardı. Netice olarak rehin alınan vatandaşlarımız sağ salim ülkemize döndü. Ailelerine ve milletimize tekrar geçmiş olsun dileğinde bulunuyorum."

- Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu anlattı

Sorgun, konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ilk tanışmasını anlatarak, Davutoğlu'nun 1994 yılında Konya'da verdiği bir konferansta, dinleyenlerin kendisinden çok etkilendiğini aktardı.

Başbakan Davutoğlu'nun o yıllarda anlattığı Türkiye'nin dış politikası ile ilgili ortaya koyduğu vizyonun bugünlerde başarıldığını dile getiren Sorgun, Türkiye'nin bugünlerde AK Parti iktidarıyla sözü dinlenen itibar sahibi bir ülke haline geldiğini bildirdi.

Sorgun, Başbakan Davutoğlu'nun Konya ve Türkiye'ye büyük bağlılığı olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Dışişleri Bakanı olduğu günden beri gecesini gündüzüne katarak, ülkemiz ve milletimiz için, geleceğimiz için çalıştığına herkes şahitlik eder. Kendisi Başbakan olduğu gün ilk ziyaretini Konya'ya yapacağını söylemişti. Biz de kendisine 'efendim, Konya programını birkaç gün daha erteleseniz biz de hazırlıklarımızı daha iyi yapsak, görkemli bir program hazırlamış oluruz' dediğimizde, o bize 'hayır, ilk ziyaretimi Konya'ya yapacağıma dair söz verdim. Araya başka programlar girebilir. İlk ziyaretimiz Konya olacak' demişti. Mütevazılığı da ön plana çıkıyor. O bizim Başbakanımız ama aynı zamanda bizim 'hocamız', o bu şekilde seslenmemizi çok seviyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber