Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 20 Eylül 2014 - 19:43 Yorum: 0

Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

Ardahan Valisi Ahmet Deniz, IŞİD'in 101 gün alıkoyduğu Musul konsolosluk görevlilerinden Başkonsolos Öztürk Yılmaz'ın doğduğu köyü ziyaret etti

Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

ARDAHAN (AA) - Ardahan Valisi Ahmet Deniz, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından 101 gün alıkonulan Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın doğduğu köyü ziyaret etti.

Ardahan kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Açıkyazı köyüne giden Vali Deniz, burada muhtar Özgür Polat ve köylüler tarafından karşılandı. 

- "Hepinize, hepimize 'gözünüz aydın' diyoruz"

Vatandaşlarla sohbet eden Vali Deniz, yaptığı açıklamada, bugün ülke adına mutlu ve bir o kadar da gururlu olduklarını, Başkonsolos Öztürk'ün buralı olması nedeniyle mutluluklarının kat kat fazla olduğunu söyledi.

Kendilerini en çok mutlu eden konunun tüm vatandaşların sağ salim ülkelerine geri dönmesi olduğunu belirten Deniz, şöyle dedi:

"Sağ salim kavuşmaları devletimizin gücünün bir göstergesidir. Bunu biliyoruz farkındayız. Biz birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz müddetçe bu ülke dahada büyüyüp gelişecektir. Vatandaşlarımızdan dolayı 'milletimizin gözü aydın' diyoruz. Başkonsolosumuz burada doğdu büyüdü, bugün de memleketimize hizmet ediyor. Ardahan'daki herkes için bir örnek teşkil ediyor. Hepinize, hepimize 'gözünüz aydın' diyoruz. Başkonsolosumuzun dediği gibi bu millete hizmet etmek büyük bir görevdir."

- "Gurur duyduk"

Öztürk Yılmaz'ın akrabası Fahrettin Yılmaz da çok mutlu ve gururlu olduklarını ifade ederek, "Bu tarifi mümkün olmayan bir mutluluk. Bu başarıyı sağlayan ve bize bu günü yaşatan özellikle cumhurbaşkanı ve başbakanımız başka olmak üzere emeği geçen tüm görevlilere çok teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Bizi sevindirdiler, Allah'da onları sevindirsin" dedi.

Köy muhtarı Özgür Polat ise büyük bir sevinç yaşadıklarını, bunun özellikle dış güçlere karşı önemli bir başarı olduğunu dile getirdi. 

Polat, "Bunu siyasi ranta dönüştürmek isteyenler oldu. Ancak biz bu oyuna gelmedik. Devletimizin ve hükumetimizin atacağı adımı sabırla bekledik. Öztürk'ün köylüleri olarak sonucu hep sabırla bekledik. Sonuçta kendi çocuğumuz, burada doğdu burada büyüdü. Çocukluğumuz birlikte geçti" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber