Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 21 Eylül 2014 - 07:23 Yorum: 0

Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden özel harekatçı Yalçın Bakır, Kırklareli'ndeki evine geldi

Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

KIRKLARELİ (AA) - Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alınan ve Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden özel harekatçı Yalçın Bakır, Kırklareli'ndeki evine geldi.

Ankara'dan karayoluyla babası Nazmi, annesi Ayşe, eşi Zehra ile çocukları Esat ve Enes Mert Bakır, kent girişinde polis ekiplerince karşılandı. 

Emniyet müdürlüğüne ait midibüs ve Türk bayrağının asılı bulunduğu polis araçlarının siren sesleriyle İstasyon Mahallesi'ndeki evine getirilen Bakır'a Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Vekili Ragıp Tunç tarafından çiçek verildi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla bekleyen yakınları da Bakır'ın üzerine güller attı. Bakır, daha sonra yakınları ve meslektaşlarıyla hasret giderdi. 

​Bakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, tekrar Türkiye'ye döndüğü için mutlu olduklarını söyledi.

Heyecanını kelimelerle anlatamadığını belirten Bakır, ailesine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Zor günler geçirdiğini dile getiren Bakır, ''Bütün teşkilatım burada hepsinden Allah razı olsun. Diyecek bir şey yok. Şu manzara benim için yeterli. Geldik, vatanımızdayız. Devletimize her zaman güvenimiz tamdır. O konuda hiçbir zaman şüphe duymadık" diye konuştu.

Baba Nazmi Bakı da çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Çok büyük bir bayram yaşadıklarını anlatan Bakır, "Allah razı olsun, devletten, milletten, herkesten, teşkilattan. Çifte bayram kutlayacağız" ifadelerini kullandı.

 

-"Allah kimseye bu duyguyu yaşatmasın"

Eşi Zehra Bakır ise sevinçli olduklarını anımsatarak, eşine sabır ve şükürle kavuştuklarını dile getirdi.

Eşiyle buluştuklarında güzel duygular yaşadıklarını anlatan Bakır, şöyle devam etti:

"Allah kimseye bu duyguyu yaşatmasın. Bizim devletimize güvenimiz tamdı. Uzun bir süreç oldu. Zor geçti. Bu süreçte sabretmeyi öğrendik. Sabırla, şükürle bekledik. Çok şükür geldi. Mutluyuz."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber