Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:23 Kütahya’da bir kişinin üzerinde kurusıkı tabanca, fişek ve uyuşturucu ele g...08:22 Başkan Mustafa Önsay’dan Milletvekili Kasap’ın Şehir Hastanesi açıklamasına...08:15 Uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak sat...08:13 İzmir’de iki ayrı fabrikada çıkan yangın kontrol altında08:04 Kütahya’da trafik denetimlerinde 382 sürücüye cezai işlem uygulandı08:04 Hisarcık’ta satranç turnuvası07:56 AB Konseyi Başkanı Charles Michel: "Türkiye ile olumlu ilişkiler kurmak ist...07:35 Milas’ta orman yangını06:56 İzmir’de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor06:54 Maltepe’de korkutan iş yeri yangını: Restoran alev alev yandı06:43 Üç ilçede eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi06:09 İzmir’de 3 ayrı plastik fabrikasında çıkan yangına çok sayıda itfaiye ekibi...04:21 UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalış...04:08 Hırvatistan’daki seçimlerde iktidar partisi güç kaybetti02:57 Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında02:52 Tokat’ta 4.1 büyüklüğünde ikinci deprem02:05 Bakan Yerlikaya: “(Tokat’ta deprem) An itibari ile olumsuz bir durum yoktur...02:03 İstanbul’da taksiciler öldürülen meslektaşları için toplandı01:57 Tokat Valisi Hatipoğlu, “Olumsuzluk tespit edilmedi”01:43 İstanbul’da taksiciler öldürülen meslektaşları için eylem yaptılar
Güncel 21 Eylül 2014 - 21:18 Yorum: 0

Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden özel harekatçı Ali Durmuş, Amasya'nın Merzifon ilçesindeki baba evine geldi

Musul'da rehin alınanlar Türkiye'de

AMASYA (AA) - Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alındıktan sonra Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden özel harekatçı Ali Durmuş, Amasya'nın Merzifon ilçesinde baba evine geldi.

Üzerinde Türk bayrağı asılı otomobille ilçeye bağlı Bağlarbaşı Mahallesi'ne gelen Durmuş'u, annesi, babası ve akrabaları karşıladı. Durmuş, annesi Ayşe, babası Mustafa ve akrabalarına sarılarak hasret giderdi. Türk bayrakları asılı baba evinin önünde adeta bayram havası yaşayan aile, oğulları sağ salim geldiği için kurban kesti, dua etti.

Özel harekatçı Ali Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hiçbir an kurtulma ümitlerini kaybetmediklerini söyledi.

"Elhamdülillah Müslüman insanlarız' dedik ve aklımıza ölüm dahi gelmedi" diyen Durmuş, şunları kaydetti:

"Hiçbir zaman umudumuzu yitirmedik. Başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, bakanlarımıza ve devlet erkanına sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Başbakanımız bizi karşıladı, Cumhurbaşkanımız bizi davet etti. Bizimle ilgileneceklerini biliyorduk. 'Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet, bizi burada bırakmayacaktır' dedik. Bizi kurtaracaklardı biliyorduk ama ne gün olacağını tahmin edemiyorduk."

Durmuş, 6 Eylül'de babasını rüyasında gördüğünü, rüyasında babasının "oğlum unumuz bitti gel' dediğini dile getirdi.

Rüyada, babasına 'ne zaman geleyim?' diye sorduğunu ve '11 Eylül'de gel' cevabını aldığını vurgulayan Durmuş, "Arkadaşlara 'ayın 11'inde babam bizi çağırıyor' dedim. Bizi rehin alanlar 11'inde geldi ve 'yarın Türkiye'ye gideceksiniz' dediler. Aksi bir durum oldu ve ayın 19'unda gelmek nasip oldu" diye konuştu.

- Rehin alındıkları gün...

Rehin alındıkları gün nöbete gideceği sırada arkadaşının "Ağabey malum şahıslar" geldi dediğini anlatan Durmuş, "Çıktım baktım etrafımız sarılmıştı. Durum farklıydı. 300-500 kişi filan değildi. Çok kişi vardı. Biz de verilen emri yerine getirdik. Gerekeni yaptık" dedi. 

- "Damatlığı astığımız yerden indireceğiz"

Kaçırıldıkları hafta oğlunun düğününü yapacaklarını, ancak yaşananlar nedeniyle ertelediklerini belirten Durmuş, "İnternet aracılığıyla görüşüp düğün hazırlıklıklarını koordine ediyordum. Eşyalarımız almıştık. Gelince düğünü yaparız diyorduk. Her şey yolunda gidiyordu ama yine de yolunda gitti. Allah izin verirse bayramdan sonraki cumartesi damatlığı astığımız yerden indireceğiz" ifadelerini kullandı.

- "Biz bugün düğünümüzü yapıyoruz"

Durmuş'un polis memuru olan oğlunun nişanlısı Ebru Durmuş ise kayınpederinin rehin alınmasının ardından düğünün hiçbir anlamının kalmadığını dile getirdi.

Önemli olanın babasının yanında olması olduğunu ifade eden Durmuş, "Biz zaten bugün düğünümüzü yapıyoruz. Ben babam yanımdayken başka bir şey istemiyorum. En son onunla 9 Haziran'da görüşmüş ve gelinliğimi diktirdiğimi söylemiştim. Orada olsa bile her şeyimle ilgilendi. Yanımda olduğu için çok mutluyum" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber