Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 28 Ağustos 2016 - 14:33 Yorum: 0

’Mutlu Çocuklar Mutlu Mezitli’ final gösterisi düzenlendi

Mezitli Belediyesi, çocukların yaz dönemlerini daha sosyal geçmesi adına düzenlediği, "Mutlu Çocuklar Mutlu Mezitli" projesinin final gösterisi Soli Sahili...

’Mutlu Çocuklar Mutlu Mezitli’ final gösterisi düzenlendi

Mezitli Belediyesi, çocukların yaz dönemlerini daha sosyal geçmesi adına düzenlediği, "Mutlu Çocuklar Mutlu Mezitli" projesinin final gösterisi Soli Sahili Amfi Tiyatro Alanın'da gerçekleşti.

'Mutlu Çocuklar Mutlu Mezitli" projesi boyunca minikler, aydınlık geleceği ve sağlıklı birey oluşturmak adına birçok etkinliğe katıldı. Haftanın belirli günlerinde okuma ve tartışma, yaratıcı drama etkinlikleri, film ve belgesel gösterimi, tiyatro ve dans eğitimi programlarına katıldılar. Proje boyunca öğrendiklerini ise küçük bir gösteri ile hem ailelerine hem de vatandaşlara sundular. Türk mizahının önemli simgelerinden olan Keloğlan, Hacivat ve Karagöz, Temel ve Nasrettin Hoca'nın bulunduğu bir tiyatro gösterisi düzenleyen minikler, öğrendikleri yöresel dansları da sergilediler. Çocuklar, gösteri sonrasında projeye katıldıkları için teşekkür sertifikalarını aldı. Sertifika töreni sonrasında hem projeye katılan minikler hem de onları izlemeye gelen yaşıtları hep beraber oyunlar oynadılar.

"Mezitli'de yaşayan vatandaşlarımızın mutlu olmasını istiyoruz"

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, tiyatro gösterisi öncesi yaptığı konuşmada, daha önce ilkini yaptıkları "Mutlu Çocuklar Mutlu Mezitli" projesinin ikincisini düzenlediklerini hatırlatarak, "Çocuklarımız proje boyunca öğrendiklerini bugün bizlere gösterecekler. Göreve geldiğim günden beri mutlu bir Mezitli yaratacağız dedik. Burada yaşayan insanları mutlu olmalarını istedik. Üç sosyolog arkadaşlarımız Ayça Avuloğlu, Eda Sümeyye Ünsal ve İlknur Gülçür'le birlikte hayata geçirdiğimiz projede bunun en büyük örneği. Çocuklarımız proje süresince belediyemizin sanatsal ve sportif alanlarının hepsinden faydalandılar. Belediyemize ait olan ve bu şekilde Türkiye'de az örneği olan bir Gündüz Bakım Evi açtık. Bu anaokulu inanın çok modern oldu. Pazartesi itibari ile Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Gündüz Bakım Evi'nin kayıtları başlayacak. Tekrardan katılan çocuklarımıza, onları bizlere güvenerek emanet eden ailelerine ve bu projeyi organize eden genç sosyolog arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

’Mutlu Çocuklar Mutlu Mezitli’ final gösterisi düzenlendi

’Mutlu Çocuklar Mutlu Mezitli’ final gösterisi düzenlendi

’Mutlu Çocuklar Mutlu Mezitli’ final gösterisi düzenlendi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber