Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Ağustos 2016 - 13:18 Yorum: 0

Mutlu çocuklar, mutlu Yıldırım

Dört duvar arasında sosyalleşmekten uzak yetişen nesiller yerine parklarda doyasıya eğlenen çocuk görüntülerini yeniden görmek istediklerini ifade eden...

Mutlu çocuklar, mutlu Yıldırım

Dört duvar arasında sosyalleşmekten uzak yetişen nesiller yerine parklarda doyasıya eğlenen çocuk görüntülerini yeniden görmek istediklerini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Çocuklarımızın ait oldukları parkları yine eskisi gibi doldurmaları için belediye olarak yeni parklar yapmaya ve mevcut parklarımızda hasar gören ekipmanları yenilemeye gayret gösteriyoruz" dedi.

Gelişen teknoloji ve bilgisayar oyunlarının yaygınlaşması sonucu sokak ve parklarda oynayan çocuk görüntülerinin azalmasıyla evlerine kapanan çocukları ait oldukları parklara çekmeyi amaçlayan Yıldırım Belediyesi, ilçedeki çocuk parklarında bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının yanında oyun ekipmanlarının da modernizasyonunu gerçekleştiriyor. Yıldırım Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çok sayıda çocuk oyun ve dinlenme parklarındaki oyun gruplarını, bank ve masalar ile spor aletlerini revize ederek, yıprananları da yenileri ile değiştiriyor. Ağustos ayı içerisinde Esenevler, Erikli, Mimarsinan, Arabayatağı, Yiğitler, Demetevler, Millet, Kazımkarabekir, Duaçınarı, Vakıf, Vatan, Şirinevler, Karapınar, 75. Yıl, Yunusemre, Siteler, Kaplıkaya, Hacivat, Yeşil, Mollaarap, Bağlaraltı, Anadolu ve Fidyekızık mahallelerinde bulunan parklarda çapa, bank ve piknik masası montajı, sulama, çim biçme, kum serimi, temizlik, çöp kovası montajı, merdiven korkuluğu montajı, oyun aleti montajı ve budama çalışmaları gerçekleştirildi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali şehirlerdeki hızlı yapılaşmayla birlikte çocukların oyun alanlarının kısıtlandığına dikkat çekerek, "Çocuklarımızın ait oldukları parkları yine eskisi gibi doldurmalarını, parklarda oynayarak sosyalleşmesini, toplumun bir parçası olmalarını sağlamak için belediye olarak yeni parklar yapmaya ve mevcut parklarımızda hasar gören parklardaki ekipmanları yenilemeye gayret gösteriyoruz. Ekran karşısında saatlerce oturarak gelişimine hiçbir şey katmayan çocuklar yerine parkları dolduran çocuk görüntülerini yeniden yaşatmak istiyoruz" diye konuştu.

Çocukların, bilgisayar ve internet gibi teknolojik araçların bağımlısı haline gelerek sosyalleşmekten uzak bireylere dönüştüğüne dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali "Bisiklete binen, parklarda top oynayan çocuk görüntüleri artık yok denecek kadar az. Mahalle kültürünün Yıldırım'da yaşatılmasının en önemli kısmını sokaklarda oynayan mutlu çocuklar oluşturacaktır" ifadelerini kullandı.

Mutlu çocuklar, mutlu Yıldırım

Mutlu çocuklar, mutlu Yıldırım

Mutlu çocuklar, mutlu Yıldırım

Mutlu çocuklar, mutlu Yıldırım

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber