Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:12 Çocuk şenliği Selçuk’a renk katacak17:10 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: "Diyarbakır Sur Belediyesi Mazbata Töreni so...17:08 Danimarka’da havalimanı bomba ihbarı üzerine boşaltıldı: 1 gözaltı17:07 Çan’da ev yangını korkuttu17:06 Isparta’da kazaya müdahale eden ambulans ve polis aracına başka bir otomobi...17:05 Keşan’da 14 yaşındaki çocuğun kullandığı otomobil kaza yaptı: 3 yaralı17:05 El-aziz Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneğinden ücretsiz enstrüman kursu17:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye ile görüşmesi son...17:05 Otomobil yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda takla attı17:01 Trendyol Süper Lig: Konyaspor: 0 - Corendon Alanyaspor: 1 (İlk yarı)17:01 Kağıthane Belediyesi’nin 2023 yılı faaliyet raporu mecliste kabul edildi16:54 Tolunay Kafkas: “Bizim için lige tutunma maçıydı”16:53 Kuvvetli rüzgar ve yağış çarşıdaki yoğunluğa engel olmadı16:53 Yağmurlu ve rüzgarlı havaya rağmen gondol sırası oluşturdular16:53 Türkiye Enduro ve ATV Şampiyonası’nı 1. Ayak Yarışları Bilecik’te start ald...16:52 Tekirdağ’da sağanak yağış etkili oluyor16:50 Köşk’te fırtına etkili oldu, bir binanın çatısı uçtu16:50 İhbar kendisine geldi, belediye başkanı köpek kurtarma operasyonuna katıldı16:45 Kastamonu’da fırtına etkili oldu: Binaların çatıları uçtu16:45 Siirt’te 266 gram metamfetamin uyuşturucu ele geçirildi, 1 şüpheli tutuklan...
Yerel 15 Kasım 2019 - 10:43 Yorum: 0

"Mutlu Öğrenci İçin Mutlu Okul"

Avrupa'da 4 ülkede bulunup iyi uygulamaları yerinde gözlemleyecek, projelerini gerçekleştirecek olan Gaziantep Hayriye Osman Külekçi İlkokulu'nun öğrencileri,...

'Mutlu Öğrenci İçin Mutlu Okul'

Avrupa'da 4 ülkede bulunup iyi uygulamaları yerinde gözlemleyecek, projelerini gerçekleştirecek olan Gaziantep Hayriye Osman Külekçi İlkokulu'nun öğrencileri, tıpkı kültür elçisi gibi Türkiye'yi ve Gaziantep'i tanıtacak.

Türkiye, Romanya, İtalya, İspanya, Bulgaristan , Hırvatistan ortaklı Erasmus+ KA229 " Happy schools for happy students " projesi ile Avrupa'da 4 ülkede bulunup iyi uygulamaları yerinde gözlemleyecek, projelerini gerçekleştirecek olan Gaziantep Hayriye Osman Külekçi İlkokulu'nun öğrencileri, tıpkı kültür elçisi gibi Türkiye'yi ve Gaziantep'i tanıtacak.

Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçesinin varoş denilen kenar mahallelerinden biri olan Narlıtepe Mahallesi'de bulunan Hayri Osman Külekçi İlkokulu öğrencileri, iki yıllık bir proje kapsamında Bulgaristan, Romanya, İtalya ve İspanya'da projelerini gerçekleştirecekler.

Avrupa'daki alanında örnek iyi uygulamaların olduğu okulları ziyaret edecek olan Gaziantepli öğrenciler; el sanatları, bilişim, drama, halk oyunları ve müzik gibi alanlarda yeni tecrübeler edinecek ve Gaziantep'in tarihini ve kültürünü bu ülkelerde tanıtacak.

Avrupa'da Gaziantep'i tanıtacaklar

Gaziantep Hayriye Osman Külekçi İlkokulu öğrencileri, "Mutlu Öğrenci İçin Mutlu Okul" isimli Erasmus+ projesi kapsamında küçük yaşlarda büyük tecrübeler edinecek. Okul Müdürü Yusuf Sökmen başkanlığında Sınıf Öğretmeni Tuğba Gindirga" nın koordinatörlüğündeki proje ekibinde İngilizce Öğretmeni İlkay Karaköçek, Sınıf Öğretmeni Turgay Biçer ve Sınıf Öğretmeni Soner Gindirga yer alıyor.

"Mutlu Öğrenci İçin Mutlu Okul" projesi 1 Eylül'de başladı. Proje ile dezavantajlı bölgede yaşayan çocukların okula severek gelmeleri, okulda keyifli vakit geçirmeleri ve kültürlerini işlemeleri hedefleniyor. İki yıl sürecek proje kapsamında Hayriye Osman Külekçi İlkokulu'nun öğrencileri, Bulgaristan, Romanya, İtalya ve İspanya'daki proje ortağı okulları ziyaret edecek. Bu okullarda farklı tecrübeler kazanacak ve aynı zamanda Gaziantep'in tarihini ve kültürünü tanıtacaklar.

Küçük yaşta büyük tecrübe kazanacaklar

Hayriye Osman Külekçi İlkokulu Müdürü Yusuf Sökmen de, "Mutlu Öğrenci İçin Mutlu Okul" projesini gerçekleştirmekten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, destek veren, katkı sunan herkese teşekkür etti. Okul Müdürü Yusuf Sökmen, "Proje ile öğrencilerimiz küçük yaşlarda büyük tecrübeler kazanacak. Böylece öğrencilerimizin enerjileri ve motivasyonları artacak. Okulumuzdaki akademik başarının düzeyi yükselecek" şeklinde konuştu.

İlk durak romanya

Hayriye Osman Külekçi İlkokulu öğrencilerinin Avrupa'daki ilk durağı Romanya olacak. 25-29 Kasım tarihlerinde Romanya'da bulunacak olan öğrenciler, dikiş nakış, ahşap oymacılığı gibi atölyelerde fark oluşturan ve geri dönüşüm çalışmaları yapılacak. Çocukların becerileri gelişecek ve üretmeyi öğrenecekler. İngilizce konuşacaklar ve dil becerileri gelişecek. Öğrenciler yöresel elbiseler yapmayı ve halı dokumayı da öğrenecekler.

Mutluluk için drama

Proje Koordinatörü Tuğba Gindirga, projenin Bulgaristan'daki ortağı olan okulun, drama ve tiyatro alanında güzel çalışmalarının olduğunu belirterek, "Öğrencilerimiz Mayıs ayında 5 gün boyunca Bulgaristan'da drama öğrenme- öğretme faaliyetlerinde bulunacak. fark oluşturan drama çalışmalarında öğrenciler düşünme, konuşma, dinleme ve anlama becerilerini geliştirecekler. Doğaçlama ve dil becerilerini geliştirecekler. Sözlü iletişim ve karşılıklı konuşma diyalog becerilerini geliştirecekler. Kendilerini daha rahat ifade edebilecekler ve sosyal anlamda kaynaşıp okulda daha mutlu hissedecekler" dedi.

İtalya'da müzik, İspanya'da web2 araçları

Gaziantepli öğrenciler İtalya'daki proje ortağı okulda ise, farklı ülkelerin yöresel müzik ve danslarını tanıma ve öğrenme imkanı bulacak. Öğrenciler öğrendikleri dans ve halk oyunlarını ülkeye dönüşte kendi okullarında sergileyecek. Gaziantepli öğrencilerin Avrupa gezisinin İspanya durağında ise bilgisayar ve Web2 çalışmaları alanında kendini kanıtlamış olan bir okul bulunuyor. Öğrenciler burada, derslerin daha keyifli, görsele dayalı, eğlenceli işlenmesi için web2 araçları üzerine atölye çalışmaları yapılacak.

"Mutlu Öğrenci İçin Mutlu Okul"

"Mutlu Öğrenci İçin Mutlu Okul"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber