Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Haziran 2016 - 16:38 Yorum: 0

Mutlu Yaşam Köyü Projesi Öğrencilerin Projeleriyle Filizlenecek

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin projeleri arasında yer alan "Mutlu Yaşam Köyü" projesi için üniversite öğrencileri arasında Mezitli Belediyesi...

Mutlu Yaşam Köyü Projesi Öğrencilerin Projeleriyle Filizlenecek

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin projeleri arasında yer alan "Mutlu Yaşam Köyü" projesi için üniversite öğrencileri arasında Mezitli Belediyesi Ekoköy Fikirleri Öğrenci Proje Yarışması düzenlendi.

Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakultesi son sınıf öğrencilerinin katıldığı Mutlu Yaşam Köyü: Mezitli Belediyesi "Ekoköy Fikirleri" Öğrenci Proje Yarışması'nın sunumları, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Öğrenciler projelerini, Başkan Tarhan'ın yanı sıra Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Eşe Şamiloğlu, Mezitli Belediyesi meclis üyeleri, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Şahin Burat, Yüksek Mimar Sema Uğurlu ve misafirlerin yer aldığı yarışmada sundu.

Sunumlar öncesinde bir açıklama yapan Başkan Tarhan, Mutlu Yaşam Köyü projesini adaylığı sırasında sık sık dile getirdiğini anımsattı. Daha önce hayata geçirdikleri hobi bahçelerinin büyük ilgi görmesinin, kendisini bu proje için daha da heyecanlandırdığını belirten Tarhan, "Sizlerin burada sunacakları proje fikirlerini önemsiyorum. Bu sayede kafamıza takılan bazı sorunların çözüleceğine inanıyorum. Yarışma süresi boyunca bizlere katkılarını esirgemeyen Doç. Dr. Esra Şahin Burat ve Yüksek Mimar Sema Uğurlu'ya da teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Mutlu Yaşam Köyü: Mezitli Belediyesi "Ekoköy Fikirleri" Öğrenci Projelerini gruplar halinde sunan yarışmacılardan Şule Nur Göktaş, Hazel Aydın, Kutsal Ebrar Bartu, İslam Yıldırım birinci olurken, diğer altı grup da mansiyon aldı.

Sunumların ardından bir kez daha konuşan Tarhan, "Yapılan bütün sunumların içinde beni etkileyen fikirler oldu ama bir sunum bu konuda daha ön plana çıktı. Ekoköy Fikirlerini değerlendirirken her kesimden insana hitap etmesini de göz önünde bulunduracağız. Çünkü bizlerin bu projede en önem verdiğimiz konu, vatandaşlarımız bu köye geldiklerinde birbirleriyle kaynaşmaları ve şehirden uzaklaşıp güzel bir vakit geçirmeleri" ifadelerini kullandı.

Mutlu Yaşam Köyü Projesi Öğrencilerin Projeleriyle Filizlenecek

Mutlu Yaşam Köyü Projesi Öğrencilerin Projeleriyle Filizlenecek

Mutlu Yaşam Köyü Projesi Öğrencilerin Projeleriyle Filizlenecek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber