Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 23 Mart 2015 - 16:18 Yorum: 0

Mutluluklarına şehit annesi ve gazi şahitlik etti

Malatya'da bir çiftin nikah şahitliğini, şehit annesi Şengül Ulukaya ve Kıbrıs gazisi Ömer Çiçek yaptı

Mutluluklarına şehit annesi ve gazi şahitlik etti

MALATYA - Malatya'da yaşayan şehit annesi Şengül Ulukaya ve Kıbrıs gazisi Ömer Çiçek, bir çiftin nikah şahitliğini üstlendi.

Kılıç ve Bali aileleri, şehit annesi Ulukaya ve Kıbrıs gazisi Çiçek'ten çocukları Doruk ve Şeyma'nın nikah şahitliğini yapmasını istedi. Ailelerin bu isteğini geri çevirmeyen Ulukaya ve Çiçek, Malatya Büyükşehir Belediyesi Evlendirme Dairesi'nde düzenlenen nikah töreninde Doruk Kılıç ve Şeyma Bali'ye şahitlik yaptı.

Malatya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve damadın babası İbrahim Halil Kılıç, nikah merasiminin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılının kutlandığı bugünlerde, bu ülke için canını feda eden şehitlerin ve gazilerin bir nebze olsun duygularını almak ve onları onure etmek düşüncesiyle aile bireyleriyle yaptıkları istişare sonucunda böyle bir karar aldıklarını söyledi.

Her iki ailenin de görüş ve önerileriyle bir şehit annesi ve bir gaziye çocuklarının bu mutlu anına tanıklık etmeleri için teklif götürdüklerini ifade eden Kılıç, "Sağ olsun kendileri de kabul ettiler, nikahımızı onurlandırdılar. Kendilerine müteşekkiriz. Bu ülke, bu şehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yapsa azdır. Biz de çocuklarımızın mutlu gününde şehitlerimiz ve gazilerimizle bu mutluluğu yaşadığımız için çok mutluyuz, teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

Gelinin şahitliğini yapan şehit annesi Ulukaya, oğlu Veteriner Uzman Çavuş Burak Ulukaya'nın 2012 yılında Şırnak kırsalında arama tarama faaliyeti sırasında mayına basarak yaralandığını ve kaldırıldığı Gülhane Askeri Tıp Akademisinde şehit olduğunu anımsattı.

Kızı olmadığı için gelinin şahitliğini yaptığını anlatan Ulukaya, "Bu teklifin gelmesine çok sevindim, çok memnun oldum. Gelin ve damada uzun ömürler diliyorum" dedi. 

Damadın şahitliğini üstlenen gazi Çiçek de nikaha davet edilmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, gelin ve damada bir ömür boyu mutluluk diledi. 

Gelin ve damat ise bu mutlu günde kendilerini kırmayarak şahitliklerini yapan Ulukaya ve Çiçek'e teşekkür etti.    

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber