Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
04:14 Motosiklet sürücüsü yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı03:11 ABD yönetimi İran’ın İsrail saldırısı hakkında kendilerine önceden bilgi ve...02:54 Babasının gözleri önünde tüfekle kendisini vurdu02:37 Şırnak’ta kontrolden çıkan otomobil dereye uçtu: 4 ölü, 1 yaralı02:33 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davası jüri seçimi ile başladı01:33 Burdur’da virajı alamayan motosikletli dereye uçarak yaralandı00:43 Çanakkale Valiliğinden orman yangınlarına karşı uyarı00:08 Orhan Çıkırıkçı: “Fatih Hocamız çok kolay bir pozisyonda atılması biraz tuh...23:55 İran: "İsrail’e saniyeler içinde karşılık veririz"23:47 Kağıthane’de geniş çaplı asayiş denetimi gerçekleştirildi23:46 Okan Buruk: “Tek hedefimiz Galatasaray’ı şampiyon yapmak”23:44 Maltepe’de polis denetimlerinde uyuşturucu madde ele geçirildi23:40 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestoları devam...23:36 Samsun’da yolcu otobüsü minibüsle çarpıştı: 1 ölü23:35 Artvin’de su kanalına düşen adam hayatını kaybetti23:27 Yunanistan’ın geri ittiği can salı battı23:06 Arazide kalp krizi geçiren emekli güvenlik korucusu hayatını kaybetti23:01 Bolu Belediye Başkanı Özcan: “Afrika’dan gelen öğrencilerin otobüs biletler...22:56 İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: “Sonraki tepkimiz daha sert, yıkıcı ve...22:54 Pendik’te çekiciyle tehlikeli yolculuğa para cezası
Yerel 19 Eylül 2016 - 10:58 Yorum: 0

Mut’ta 19 Eylül Gaziler Günü kutlaması

Mersin'in Mut ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Mut’ta 19 Eylül Gaziler Günü kutlaması

Mersin'in Mut ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk anıtı önünde yapılan törene, Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Garnizon Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Malgır, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ile gazilerin yanı sıra, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit ve gaziler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Çelenk sunumunun ardından Jandarma Astsubay Mehmet Karafakılı, gaziliğin önemini ve gazilerin tarihteki şanlı kahramanlıklarını anlatan bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından lise öğrencileri gaziler için yazmış oldukları şiirlerini okumalarının ardından anıt önündeki tören sona erdi.

Törenin ardından gazilere Jandarma İlçe komutanlığı tarafından öğretmen evinde sabah kahvaltısı ikramı yapıldı.

Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, burada yaptığı konuşmada, "Türk milletinin karşısında hiçbir güç duramıyor. Vatan millet savunmasında daima ön sıralarda yer alan Türk Milleti, asla geri adım atmadan düşmanların üzerine yürümüş ve Ölürsem Şehit, kalırsam Gazi olurum düşüncesiyle bu topraklarda varoluş mücadelesi vermiştir. Kurtuluş savaşında adeta yeniden doğmuş, yıllar boyunca tüm dünyanın unutamadığı bir destan yazmıştır. Uğruna ağır bedeller ödenen şehit ve gazilerimizin bize emaneti olan bu cennet vatana, o günkü şuur ve kararlılıkla sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Kahvaltıdan sonra gazi ve yakınları jandarma araçlarıyla evlerine götürüldü.

Mut’ta 19 Eylül Gaziler Günü kutlaması

Mut’ta 19 Eylül Gaziler Günü kutlaması

Mut’ta 19 Eylül Gaziler Günü kutlaması

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber