Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Mayıs 2016 - 11:53 Yorum: 0

Müzeye Dair Görüş Alışverişleri Devam Ediyor

Turgutlu Belediyesi, Kent Müzesi Projesi kapsamında geniş katılımlı bir arama toplantısı gerçekleştirdi.

Müzeye Dair Görüş Alışverişleri Devam Ediyor

Turgutlu Belediyesi, Kent Müzesi Projesi kapsamında geniş katılımlı bir arama toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda katılımcılara müzenin anlatım planı aktarılırken, ilçenin kaanat önderleriyle halkın görüşlerine önem verdiklerini söyleyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, "Şehrimizin tarihi ve kültürel mirasını sergileyeceğimiz müzemizi el birliği ile kuruyoruz" dedi.

Turgutlu Belediyesi'nin Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA)'nın hibe desteğiyle yürüttüğü Kent Müzesi Projesi'ne yönelik arama toplantısı Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya başta Belediye Başkanı Turgay Şirin olmak üzere, Başkan Yardımcıları İskender Tunç, Çetin Akın ve Mithat Erden, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, eski belediye başkanları Mehmet Tüzel Gökyayla ile Yasin Hoşbilgin'in yanı sıra şehir tarihi ve kültürüne ilgisi bilinen çeşitli isimler ile sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Çalışmaların önemli ölçüde ilerlediğini ifade eden Başkan Şirin, "Kent Müzesi haline dönüştürülecek olan Üzümcü Konağı'nda restorasyon çalışmaları önemli ölçüde ilerlerken, müzede sergilenmesi planlanan taşınır kültür varlıklarının biraraya getirilmesi ile ilgili girişimlerimiz ve çabalarımız da yoğun bir şekilde devam ediyor. Bunların yanı sıra müzede ziyaretçilere Turgutlu tarihinin nasıl aktarılacağının ortaya konduğu anlatım planı da büyük ölçüde ortaya çıkmış durumda. Bugün de bu konuyla ilgili olarak sizlerle biraraya gelelim; çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunalım istedik" şeklinde konuştu.

"MÜZE BİR KÜLTÜR MERKEZİ GİBİ ÇALIŞACAK"

Kent Müzesi'nin önemli bir boşluğu dolduracağını söyleyen Başkan Şirin, "Kent Müzesi ile ilgili olarak ısrarla vurguladığımız konu, müzenin yalnızca taşınır kültür varlıklarının sergilendiği ve yalnızca bir kez gidilmesi yeterli olan bir mekân olmasındansa; gerçekleştirilecek etkinliklerle, yapılacak yayınlarla her daim ziyaret edilebilecek bir kültür merkezi olmasını hedeflediğimizdir. Bu yüzden, şuan birlikte olduğumuz sizlerin, müze açıldıktan sonraki tüm programlarımızda da yanımızda olmanız en büyük temennimizdir. Şunu da bir kez daha ifade etmekte fayda görüyorum: Turgutlu Kent Müzesi, tüm Turgutluluların müzesi olacak ve bu şehrin tarihi ve kültürel mirasını sergileme gayreti taşıyacak. Dolayısıyla potansiyel bağışçılarımız olan vatandaşlarımıza ulaşmada, onların eser bağışına teşvik edilmesinde yardımlarınız bizleri ayrıca memnun edecek." dedi.

Başkan Şirin'in ardından söz alan Turgutlu Kent Müzesi Kurucu Danışmanı Prof. Dr. Engin Berber, bir kent müzesinin o kentte yaşayanların desteği olmadan hayata geçirilemeyeceğini belirterek, "Sizlerin fikir ve destekleri bizler için çok önemli. Bugüne kadar Proje Koordinatörü Mehmet Gökyayla ile birçok Turgutlulu büyüğümüzle biraraya geldik; birçok görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmeler ve Turgutlu ile ilgili yayınlanmış literatürü taradığımızda elde ettiğimiz verilerin doğrultusunda müzede nelerin anlatılabileceğinin tasarımını sizlerle paylaşıyoruz. Turgutlu Kent Müzesi içerisinde yer alacak olan birçok unsurla daha önce kent müzelerinde yapılmamış olanların hayata geçirildiği, alanındaki en özgün projelerden birisi olacak." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Engin Berber'in çalışmaların geldiği nokta hakkındaki sunumundan sonra katılımcıların görüşlerine başvuruldu. Dile getirilen fikirler kayda alınarak anlatım planına son şeklinin verileceği belirtildi. Yaklaşık iki saat süren toplantı hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Müzeye Dair Görüş Alışverişleri Devam Ediyor

Müzeye Dair Görüş Alışverişleri Devam Ediyor

Müzeye Dair Görüş Alışverişleri Devam Ediyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber