Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 03 Eylül 2016 - 11:53 Yorum: 0

Müziğin kalbi Nilüfer’de atıyor

Türkiye'nin en büyük müzik festivallerinden biri olan Nilüfer Müzik Festivali ikinci kez kapılarını müzik tutkunlarına açtı.

Müziğin kalbi Nilüfer’de atıyor

Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği Müzik Festivali başladı.

Türkiye'nin en büyük müzik festivallerinden biri olan Nilüfer Müzik Festivali ikinci kez kapılarını müzik tutkunlarına açtı. Nilüfer Belediyesi, geçen yıl ilki düzenlenen festivali bu yıl daha geniş çaplı düzenledi. 18 farklı ülkeden toplam 128 sanatçının yer aldığı Nilüfer Müzik Festivali binlerce kişiyi ağırlıyor.

Dünyaca ünlü Belçikalı grup Oscar and The Wolf, Athena, Duman, Kultur Shock ve Mashrou Leila gibi isimlerin yer aldığı festival, 3 ayrı sahnede 28 canlı performans ile toplam bin 530 dakika dolu dolu müzik vaat ediyor.

Festivalin ilk gününde sabah saatlerinden itibaren Balat Atatürk Ormanı'ndaki festival alanına giren yaklaşık 5 bin müzik tutkunu kamp alanına çadırlarını kurdu. Akşam saatlerine kadar çadır kurup alandaki stantları gezenler, konserlerin başlamasıyla müziğin keyfini yaşadı.

Nilüfer Müzik Festivali'nin ilk konserini İlhan Erşahin's İstanbul Sessions verdi.

Dünyanın önde gelen saksafon sanatçılarından biri olan İlhan Erşahin ve grubu performansıyla tam not aldı.

Festivalin ilk gününde Türk rock müziğinin başarılı temsilcilerinden Duman grubunun solisti Kaan Tangöze de sahne aldı. Festivalin ilk gecesinde Hey! Douglas da sahne alan gruplar arasındaydı. Hey! Douglas 70'li yılların funk ve soul şarkılarını disco ritimleri ile birleştirip tekrar düzenleyerek izleyenlere farklı bir dünya sundu.

. Festival alanında resmi ve sivil polis ekipleri, özel güvenlik görevlileri ve çok sayıda festival sorumlusu görev alıyor. Festival alanına girmek isteyenler x-ray cihazından kontrol edilerek kabul edilirken, üst ve çanta araması da titizlikle yapılıyor.

Nilüfer Müzik Festivali 4 Eylül'e kadar devam edecek. 200 bin metrekarelik dev festival alanında ikinci gün Palmiyeler, Flört, Sena Şener, Kalben, Yok Öyle Kararlı Şeyler, Shefita, Can Gox, La chiva Ganvita, Gaye Su Akyol, Kultur Shock Babazula Ft. Seyyal Taner, Duman, Kabus Kerim sahne alacak.

Festivalin üçüncü günü olan 4 Eylül Pazar günü de Belçikalı müzik grubu Oscar and The Wolf, hayranlarına muhteşem bir gece yaşatacak.

4 Eylül'de ayrıca Manuş Baba, Pinhani, Deniz Tekin Mydy Rabcad, Kolektif İstanbul, La Sra. Tomasa, The Ringo Jets, Mashrou" Leila, Ayyuka, Ceylan Ertem ve Athena konser verecek.

Yaklaşık 2 bin kişinin görev aldığı festivalde çeşitli yarışmalar da düzenleniyor. Bu yarışmalardan biri de "Süslü Geyik Kostüm Yarışması". "#süslügeyik Kostüm Yarışması" ile festivalin en süslü geyiği sosyal medya platformunda jüri değerlendirmesi sonrası seçilecek. İster takım halinde ister ferdî yarışmada yer almak isteyenler, alanda kurulacak çadıra kayıt olduktan sonra kostümlerini sosyal medyada #süslügeyik ya da #suslugeyik hashtagleri ile paylaşarak jüri tarafından bir elemeden geçiyor. Kazananlar Nilüfer Belediyesi tarafından belirlenen sürpriz ödülünü alacak.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Daha ilk yılında ödüllere doymayan bir organizasyon olan Nilüfer Müzik Festivali, aslında hepimizin ne kadar müziğe ihtiyacımız olduğunu ispatladı. Geçen yıl "Dünyayı sev, geyiği öp, festivale gel" sloganıyla yola çıkmıştık. Bu yıl da şehri müzikle doldurmak istiyoruz. Bütün müzik tutkunlarını festivalimize bekliyoruz" dedi.

Biletleri Biletix'ten satılan Nilüfer Müzik Festivali için ulaşım oldukça kolay. Bursa dışından da müzik tutkunlarının büyük ilgi gösterdiği festival süresince Nilüfer Belediyesi ulaşım desteği sağlıyor. İsteyenler şehrin belli noktalarından servislerle Balat'a ücretsiz ulaşabiliyor. Servis lokasyonları ve saatleri ile ilgili detaylı bilgiye www.nilufermuzikfestivali.com adresinden ulaşılabilir.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber