Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 25 Ağustos 2016 - 17:18 Yorum: 0

Myanmar’da meydana gelen deprem

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İtalya'da ve Myanmar'da meydana gelen depremlerin ardından, Türkiye'nin iki ülkeye de yardıma hazır olduğunu belirtti.

Myanmar’da meydana gelen deprem

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İtalya'da ve Myanmar'da meydana gelen depremlerin ardından, Türkiye'nin iki ülkeye de yardıma hazır olduğunu belirtti.

Türkiye, İtalya ve Myanmar'da meydana gelen iki büyük deprem sonrası iki ülkeye de yardım için harekete geçti. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İtalya ve Myanmar'da can kaybına yol açan depremlerle ilgili olarak, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) harekete geçirildiğini açıkladı. Her iki ülkedeki üzücü gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade eden Başbakan Yardımcısı Kaynak, "6.2 şiddetinde sarsıntı yaşayan İtalya'dan bir yardım çağrısı gelmesi durumunda AFAD arama kurtarma ekipleri yola çıkmak için hazır bekletiliyor. Yine 6.8 büyüklüğündeki bir depremle sarsılan Myanmar'da arama kurtarma çalışmalarına destek olmak ve insani yardım için AFAD'ta her türlü hazırlık yapıldı" dedi.

Bu tür felaket zamanlarında insanlığın ortak dayanışmasının öneminin çok büyük olduğuna vurgu yapan Başbakan Yardımcısı Kaynak, kuruluşundan bu yana teknik ve beşeri kabiliyetlerini hızla geliştiren AFAD'ın, uluslararası arenada ayrım yapmaksızın insani yardıma muhtaç tüm ülkelerin yardımına koşacak bir yapıya kavuştuğunu vurguladı.

AFAD'ın şiddetli depremlerle sarsılan İtalya ve Myanmar'da yardıma hazır olduğunu kaydeden Kaynak, "Talep gelmesi durumunda en hızlı şekilde iki ülkedeki depremzedelere ihtiyaç duyulan yardım ulaştırılacak" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin iki ülke halkının da acısını yürekten paylaştığını ifade eden Kaynak, depremlerde hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini iletirken, yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber