Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 28 Mayıs 2016 - 15:53 Yorum: 0

Nabi Avcı Kitap Fuarının Açılışına Katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, ilk resmi programını Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Fuarı'nın açılışına katılarak gerçekleştirdi.

Nabi Avcı Kitap Fuarının Açılışına Katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, ilk resmi programını Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Fuarı'nın açılışına katılarak gerçekleştirdi. Fuarda gençlerle bol bol sohbet eden Bakan Avcı, gençlere kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Üsküdar Belediyesi'nin bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği Üsküdar Kitap Fuarı, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla açıldı. 28 Mayıs-04 Haziran tarihleri arasında Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde ziyaretçilerine açık olacak fuara Mehmet Niyazi onur yazarı olarak katıldı. Bu yıl 100 yayınevini ve 200 seçkin yazarı 8 gün boyunca okuyucusuyla buluşturacak olan fuara gençler yoğun ilgi gösterdi.

BAKAN AVCI'DAN KİTAP FUARINA ÖVGÜ

Kitap Fuarının hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Bakan Nabi Avcı, "Geçen yıl kitap fuarının oldukça başarılı geçtiğini söyledi. Hayır oldukça başarılı geçmedi, çok başarılı geçti. Öğrenciler, gençler geçen yıl gerçekten çok rağbet gösterdiler. Bu yıl yelpaze daha da genişledi. Yüze yakın yayınevi, ve dolayısı ile kitap çeşitlerimiz de arttı. O nedenle sayın başkana ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Değerli yazarımız Mehmet Niyazi Beye özellikle teşekkür ve hürmetlerimiz arz ediyorum. Bu yılki fuarımızın şeref yazarı oldu" dedi.

"İLK RESMİ PROGRAMIMI ÜSKÜDAR'DA YAPMIŞ OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM"

Gençlerin Yazar Mehmet Niyazi'nin eserlerine olan ilgisinin gün geçtikçe artacağını ümit ettiğini belirten Bakan Avcı," Özellikle gençlerimizin Mehmet Niyazi beyin eserlerine gösterdiği ilgiyi zaten biliyorum, geçen yılki fuarda da buna şahit olmuştum ama bu yıl inşallah daha da artarak devam edecek. Kültür ve Turizm Bakanı olarak ilk resmi programımı Üsküdar'da yapıyor olmaktan ve bir kitap fuarında yapıyor olmaktan, Mehmet Niyazi Bey'in yanında yapıyor olmaktan , Beşir Ayvazoğlu" nun yanında yapıyor olmaktan çok mutlu olduğumu da özellikle belirtmek istiyorum. Hepinize saygılar sunuyor, bol kitaplı günler diliyorum" diye konuştu.

"GERÇEĞİN KAYNAĞINI İKİNCİ PLANA ATMIŞ DURUMDAYIZ"

Yaptığı konuşmada kitap okumanın insana sağladığı katkılara vurgu yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise, "İnternet kullanımının iyice yaygınlaştığı, bilginin ne yazık ki hızla tüketildiği bir dönem yaşıyoruz. Çevremizde olan bitenlerin hızına yetişmekte çok güçlük çekiyoruz. Özellikle sosyal medyada paylaşılanları takip ederken, bilgi kirliliği içinde adeta kayboluyoruz. Bilginin kalitesinin düştüğü bir ahir zaman yaşıyoruz. Gerçeğin kaynağının aslında kitaplar olduğu gerçeğinin ne yazık ki ikinci plana itmiş durumdayız" dedi

" CAHİLLİKTEN UZAKLAŞMANIN İLK ADIMI OKUMAKTIR"

Gerek Türkiye'de gerek dünyada yaşananları daha iyi kavramak için bol bol kitap okumak gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Hilmi Türkmen," Kitaplara gerekli değeri, önemi ve gerekli zamanı ayırmak durumundayız. Aksi takdirde bilgi kirliliğinin içinde kaybolup gitmekten kendimizi alıkoyamayız. Cahillikten uzaklaşmanın ilk adımı okumaktır. Doğruları görmemize yardımcı olması bir yana okumak aydını zamanda toplumu, bireyleri bir araya getirmektedir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber