Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Ekim 2016 - 11:48 Yorum: 0

Naci Topçuoğlu MYO’dan 201 bin Euro’luk proje hamlesi

Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi Projesi konulu 201 bin Euro...

Naci Topçuoğlu MYO’dan 201 bin Euro’luk proje hamlesi

Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan Türkiye'de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi Projesi konulu 201 bin Euro bedelli hibe AB Projesi kabul edildi.

Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz'ın başkanlığında, öğretim görevlileri Eylem Erol ve Öznur Özdinç ile , UzmanTuğba Tölek'in hazırladığı 201 bin Euro bütçeli "Halıya Estetik Dokunuşlar" isimli proje kabul edildi. Gaziantep Üniversitesinin başarılarına yeni bir halka ekleyen Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulunun bir yıl sürecek projesi kapsamında, makine halıcılığı sektöründeki gelişmelere ve sektörel ihtiyaçlara uygun olarak, özel sektör, meslek örgütleri ve eğitim kurumlarıyla işbirliğine gidilerek makine halısı desinatörlüğü sertifika müfredatı oluşturulacak. Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, "Bu projeyle desinatörlük eğitimi verebilecek format ör öğreticiler yetiştirilecek. .Bu müfredata uygun e-öğrenme (yazılı ve görsel) materyaller geliştirilecek" dedi.

Daha sonra bu materyallerin çoğaltılarak yaygınlaştırılacağını kaydeden Yılmaz, "Bu çalışmamızla, Hayat Boyu Öğrenme yaklaşımıyla uyumlu olarak Formatör Eğitici ve sektörün nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacağız. Projemizin hayata geçirilmesiyle özellikle kadın istihdamına büyük katkı sağlayacağız. Projede, Güneydoğu Anadolu İhracatçıları Birliği (GAİB) ve Gaziantep Halıcılar Dokumacılar Birliği ile Esnaf Odaları, Gaziantep Üniversitesi ile Kamu - Üniversite - Sanayi İşbirliği (KÜSİ) alanında örnek olabilecek bir projeyi hayata geçiriyor. Trimester Eğitim Modelini ilk kez uygulayarak Türkiye'ye örnek olan Naci Topçuoğlu MYO, projeleriyle örnek olmaya devam edecek" diye konuştu.

Naci Topçuoğlu MYO’dan 201 bin Euro’luk proje hamlesi

Naci Topçuoğlu MYO’dan 201 bin Euro’luk proje hamlesi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber