Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 25 Haziran 2016 - 11:58 Yorum: 0

Nadir Eserler Eyüp’te Alıcısını Buluyor

Eyüp'te gerçekleştirilen Efemera ve Kitap Müzayedeleri'nde birbirinden değerli eserler alıcılarını buluyor.

Nadir Eserler Eyüp’te Alıcısını Buluyor

Eyüp'te gerçekleştirilen Efemera ve Kitap Müzayedeleri'nde birbirinden değerli eserler alıcılarını buluyor.

Zal Mahmut Paşa Külliyesi, Eyüp Kitabiyat Merkezindeki Sahaflar Çarşısı'nda gerçekleşen Efemera ve Kitap Müzayedeleri, Münadi Ziyaver Şencan'ın sunumuyla devam ediyor. Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer ve Sahaflar Derneği Başkanı Nedret İşli'nin de katılım sağladığı müzayede başlangıçtan beri en hareketli mezatlardan birine sahne oldu.

Sahaflar Kethüdasının nidası ile açılan sandıkla başlayan müzayedenin ardından nadiratlar en uygun fiyatlarla alıcısını buldu. Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer'in selamlama konuşması sonrasında kitapseverler, iftarlarını külliyedeki sahaflar çarşısında açtı.

YENİ SAHAF MÜJDESİ

Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer konuşmasında Zal Mahmut Paşa Külliyesi'nde yeni bir sahaf merkezi olacağının müjdesini verdi. Sahaflar Derneği Başkanı Nedret İşli ise sahaf geleneklerini sürdürmekte göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ve ekibine teşekkürlerini iletti.

Müzayede esnasında Şemsettin Sami'nin 2. Abdulhamit tarafından iftihar madalyası verilen Kamus-i Fransevisi, 1313 yılında Halep'te Celile Hanım tarafından ipek üzerine yapılan nadide resim, İbrahim Mütteferika'dan "Kitab-ı Lisan el-Acem el Müsemma bi-Ferheng-i Şuuri"nin orijinal baskısı, Mehmet Akif Ersoy'un 1943 yılında basılan Safahat'ının ilk Latince baskısı, Fransızca dünya prömiyeri Güney Postası'nın ilk baskısı, Osmanlı Saray Salname serisinin 62'nci cildi, 500 yıllık İstanbul haritaları, Hüseyin Rahmi Gürpınar romanı olan Osmanlıca ilk baskı Mürebbiye, İstanbul Şehrengizleri, Harp Mecmuaları, Osmanlıca antolojiler, Büyük Doğu, Sebilürreşad ve Terakki mecmualarının ilk sayıları gibi nadir eserler alıcılarını buldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber