Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 02 Ekim 2014 - 12:34 Yorum: 0

Nakil başvuruları bayramdan sonra açıklanacak

MEB, ortaöğretim kurumlarında yarın yapılması gereken nakil işlemlerini, Kurban Bayramı'ndan sonraki nakil başvuru süreciyle birleştirilerek, kabul işlemleri ve yerleştirmeleri 10 Ekim Cuma günü toplu yapacak.

Nakil başvuruları bayramdan sonra açıklanacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaöğretim kurumlarında yarın yapılması gereken nakil işlemlerini, Kurban Bayramı'ndan sonraki nakil müracaat süreciyle birleştirilerek, kabul işlemleri ve yerleştirmeleri 10 Ekim Cuma günü toplu yapacak. 

Bakanlıkça illere gönderilen yazıda, ortaöğretim kurumları arasındaki nakil ve geçişlerin Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri hatırlatıldı.

Yönetmelik uyarınca, haftanın ilk dört günü veli nedeni ile mesai saatleri içinde öğrencinin tahsil gördüğü mektep müdürlüğüne dilekçe ile yapıldığı belirtildi.

Şartları taşıyan öğrencilerin nakil başvuruları naklen gidilmek arzulanan mektep müdürlüğüne e-okul sistemi üstünden iletildiği, onay yada ret işlemlerinin nakil arzulanan okulca e-okul üstünden haftanın son iş günü cuma mesai saatlerinde gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Bakanlığın illere gönderdiği yazıya göre; bu durumda, 29 Eylül-2 Ekim'deki nakil başvurularının kabul işlemlerinin 3 Ekim Cuma yapılması gerekiyor. Ancak 3 Ekim Cuma gününün Kurban Bayramı arifesi olması ve bugünün 'idari izin' şekilde açıklanması itibarıyla okullarda da idari izin yapılacak. Bugün, mektep idarecilerinin bir kısmının izinli olması; sosyal bilimler liseleri ile önünde hazırlık sınıfı bulunan Anadolu liselerinin Türkçe ve yabancı lisan derslerinden yeterlilik sınavı yapılacağından komisyon oluşturulması da olası olamayacak.

Dolayısıyla 3 Ekim Cuma yapılması gereken nakil kabul işlemleri, tatile (idari izin) denk gelmesi sebebiyle, yönetmelik hükümlerine oranla 'takip eden iş günü yapılması' gerektiğinden nakil kabul işlemleri, tatil sonrası ilk iş günü bulunan 8 Ekim Çarşamba gerçekleştirilecek.

8 Ekim Çarşamba  nakil kabul işlemleri yapıldığı takdirde, yeninakil başvurulan için sırf 9 Ekim Perşembe yani bir gündelik müracaat süresi kalacak. Bu vaziyette 10 Ekim Cuma da  nakil kabul işlemleri yapılacağından bayram tatilini hafta sonu tatili ile birleştiren aileler ve öteki veliler için, normal koşullarda 4 gün olannakil başvuru süresi bir günle kısıtlı olacağından tereddüt ve mağduriyetlerin yaşanması muhtemel olacak. 

Bu nedenle, 3 Ekim 2014 Cuma günü yapılması gereken nakil kabul işlemlerinin bayramdan sonraki nakil müracaat süreciyle birleştirilerek 8-9 Ekim 2014 tarihlerinde müracaatlar da alınarak nakil kabul işlemleri ve yerleştirmeler 10 Ekim Cuma toplu şekilde yapılacak.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber