Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 04 Mart 2015 - 11:08 Yorum: 0

Nakliyeciler, "silah bırakma çağrısı"ndan umutlu

PKK'ya silah bırakma çağrısında bulunulması, Güneydoğu'ya taşımacılık yapan ve buradan diğer ülkelere geçen nakliyecileri daha güvenli ulaşım adına umutlandırdı

Nakliyeciler, 'silah bırakma çağrısı'ndan umutlu

AMASYA (AA) - MÜMİN ALTAŞ - Çözüm Süreci kapsamında PKK'ya yapılan silah bırakma çağrısı, güvenliğin önemli bir unsur olduğu nakliye sektöründe memnuniyetle karşılandı.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dolmabahçe'deki görüşme sonrası yapılan açıklamanın sevindirici olduğunu belirtti.

Terörün, Türkiye'nin yıllardır eforunu ve ekonomisini sarf ettiği sosyal ve ekonomik yönü büyük bir mesele olduğunu ifade eden Şener, bugünkü gelişmelerin yıllardır beklendiğini söyledi.

Silah bırakma çağrısı yerini bulduğu takdirde Türkiye için önemli bir coğrafyada ekonomik hareketliliğin artacağını vurgulayan Şener, şöyle konuştu:

"Bunun Türkiye'nin ekonomisine ve uluslararası ticaretine de etkisi olur. Özellikle taşımacılık sektörü açısından bakıldığında güvenlik mühim bir şey. Zaman zaman güzergahlarda yaşanan sıkıntılarımız var. Doğuya yapılan taşımalarda bazı hatlarda rahatlamalar olacak. Biz, sürecin en iyi şekilde sonlanmasını, sürücülerimizin orada güvenli şekilde seyretmeleri açısından çok faydalı buluyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Taşımacılarımız savunmasız insanlar. Aracıyla bölge insanımıza ve bölgeden geçerek diğer uluslara malzemeler taşıyoruz. Tabii ki bunları güvenli ortamda taşımalıyız."

- "Bu çağrıya en çok silah üreticileri üzülecek"

Şener, süreç olumlu olduğu takdirde yıllardır güvenlik için harcanan bütçenin o bölgenin kalkınması için harcanacağını, sosyal devletin bölgede bugünden daha fazla hizmet üreteceğini dile getirdi.

Süreci, uluslararası bir oyunun bozulması olarak gördüğünü anlatan Şener, şunları kaydetti:

"Dünyada herhalde böyle bir gelişmeye tek üzülecek kesim varsa o da silah üreticileri olmalı. Önemli bir silah tüketim alanı bir şekilde kapatılıyor. Bu milletimiz için çok faydalı. O bölgede yaşayan insanların, görev yapanların bu huzura ihtiyacı var. Bazı güçler bizi böyle iç çatışmalara mahkum ederek 30 yılı aşkın zamandır her alanda enerjimizi tüketti. Çözüm Süreci ile bölge insanının huzuru ve beklentileri karşılanır, barış sağlanır. Sadece ülkemizde değil tüm bölgede huzurun sağlanması lazım. Kalkınma için huzura ve refaha ihtiyaç var."

Şener, tüm kesimlerin güçlerini birleştirdiği takdirde herkesin kanıyla şekillendirilen Türk bayrağı altında ülkeyi daha büyük hedeflere koşturabileceklerini vurguladı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber