Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Mayıs 2016 - 16:53 Yorum: 0

Nakut Üyelerine Sertifikasyon Eğitimi Aldı

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın çabaları ile Nazilli ve çevresinde arama kurtarma faaliyetlerinde bulunarak insanına destek vermek amacıyla kurulan...

Nakut Üyelerine Sertifikasyon Eğitimi Aldı

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın çabaları ile Nazilli ve çevresinde arama kurtarma faaliyetlerinde bulunarak insanına destek vermek amacıyla kurulan Nazilli Arama Kurtarma Ekibi NAKUT'a AFAD tarafından sertifikasyon eğitimi verildi.

Aydın İl Acil Durum Müdürü Recep Coşkun'un talimatları ile verilmeye başlanan sertifikasyon eğitimi iki gün süreyle Nazilli Belediyesi Fen İşleri Şantiyesinde gerçekleştirildi. Şube Müdürleri; İrfan Aral, Murat Kent, AFAD Arama Kurtarma Teknisyenleri; Ümit Kaya ve Murat Soysal, Nazilli Belediyesi Sağlık servisi sorumlusu İrfan Özbek yönetiminde 20 gönüllü personelden oluşan NAKUT üyelerine ilk yardım ve temel arama kurtarma eğitimi verildi. Eğitim boyunca ilk yardımda kullanılacak temel araç ve gereçler ile bu araç gereçlerin nasıl kullanılacağı, arama faaliyetlerinde koordinasyonun önemi, sağlıklı ve doğru iletişimin sağlanması konuları üzerinde duruldu. İki gün süreyle gerçekleşen eğitimin ardından katılımcı NAKUT üyelerine sertifika verilecek. Verilen bu sertifika ile NAKUT ekibi Resmi olarak arama kurtarma faaliyeti yürütme yetkisine sahip olacak.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık " AFAD yetkilileri tarafından verilen bu eğitim ile NAKUT ekibinin bilgi ve tecrübesi artmış olmakla beraber eğitim sonunda verilecek sertifika ile Nakut arama kurtarma faaliyetlerinde resmi olarak görev alabilecek. Sıfırdan gönüllülük esası ile başladığımız Nazilli Arama Kurtarma Ekibi gün geçtikçe kendini geliştirerek resmi boyut kazanma noktasına gelmiştir" dedi.

Nakut Üyelerine Sertifikasyon Eğitimi Aldı

Nakut Üyelerine Sertifikasyon Eğitimi Aldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber