Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 27 Kasım 2014 - 12:23 Yorum: 0

Naras Barajı ve 3 gölet hizmete alınıyor

Antalya'da yapılan ve toplam yatırım maliyeti 130 milyon lira olan Naras Barajı ve 3 sulama göletinin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek Balıkesir'deki toplu tesis açılışı töreniyle hizmete alınacağı bildirildi

Naras Barajı ve 3 gölet hizmete alınıyor

ANTALYA (AA) - Antalya'da yapılan ve toplam yatırım maliyeti 130 milyon lira olan Naras Barajı ve 3 sulama göletinin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı Balıkesir'de gerçekleştirilecek olan 114 tesisin toplu açılış töreniyle hizmete alınacağı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Antalya'da inşa edilen, Naras Barajı ve 3 sulama göleti, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılacağı, Balıkesir'de gerçekleştirilecek 114 tesisin toplu açılış töreniyle hizmete alınacak.

Manavgat ilçesinin 20 kilometre kuzeyinde bulunan Naras Deresi üzerinde inşa edilen Naras Barajı ile toplam 71 bin 420 dekar tarım arazisinin sulanacak ve Manavgat ilçe merkezi de taşkınlardan korunacak. Ayrıca, Oymapınar Barajı'nda yılda 20,8 milyon kilovatsaat (kWh) ilave enerji üretimi sağlanacak. Diğer yandan proje ile 8 bin 570 kişiye istihdam sağlanarak, dekar başına 426 lira gelir elde edilecek ve milli ekonomiye yılda 27 milyon lira katkı elde edilecek.

Bu arada, Korkuteli Kozağacı Çağman Göleti ve sulaması, Doyran Boyalı Göleti ile Korkuteli Karabayır Göleti ve sulaması da toplu açılış töreniyle hizmete girecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber