Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Nisan 2014 - 11:23 Yorum: 0

Narman'da KKKA hakkında seminer verildi

ERZURUM (AA) - Narman Devlet Hastanesi tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA) hakkında seminer verildi.Narman Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda Devlet Hastanesinde görevli...

Narman'da KKKA hakkında seminer verildi

ERZURUM (AA) - Narman Devlet Hastanesi tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA) hakkında seminer verildi.

Narman Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda Devlet Hastanesinde görevli eğitim hemşiresi Cansın Ceylan Eseroğlu tarafından öğretim görevlileri ve öğrenciler hastalık hakkında bilgilendirildi.

Eseroğlu, KKKA'nın ülkemizde sık rastlandığını, özellikle bu hastalığın mart ile ağustos aylarında görüldüğünü söyledi.

Vatandaşların KKKA hastalığı hakkında yeteri bilgiye sahip olmadığını belirten Eseroğlu, şunları kaydetti:

"Keneyi eliyle çıkarmaya çalışmak intihar etmek gibi bir şeydir. Keneyle temas eden bir kişinin en az 10 veya 13 günde mutlaka belli aralıklarla takip edilmesi gerekmektedir. Keneye dokunmak strestir ve bu stres keneyi kusturarak, vücuda aşırı bir virüs salgılar. Keneyi işin uzmanlarının çıkartması gerekir. Keneye çıplak elle dokunulması hem hasta hem de keneye dokunan için tehlike oluşturur. Kolonya dökmek, sigara basma gibi işkence davranışları basında, medyada toplumda, bizim hastalarımız arasında duyduğumuz birtakım şeylerin kesinlikle yapılmaması gerekiyor."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber