Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Ekim 2014 - 12:28 Yorum: 0

Narman'da "tarla günü" etkinliği

ERZURUM (AA) - Narman İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Tarla günü" etkinliği düzenlendi.Engin İşler adlı çiftçinin tarlasında düzenlenen etkinliğe ilçe kaymakamı...

Narman'da 'tarla günü' etkinliği

ERZURUM (AA) - Narman İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından "Tarla günü" etkinliği düzenlendi.

Engin İşler adlı çiftçinin tarlasında düzenlenen etkinliğe ilçe kaymakamı Murat Eren, gıda tarım ve hayvancılık müdürü Osman Akar, gıda tarım ve hayvancılık ilçe müdürü Salim Pehlivan, şube müdürleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Akar, burada yaptığı konuşmada, ülkemizde tarım alanlarının her geçen gün azaldığını, özellikle batı bölgelerde tarım yapılacak yerlerin daraldığını söyledi.

Erzurum'da 360 bin hektarlık işlemeli tarım arazisi bulunduğunu belirten Akar, şöyle konuştu:

"Tarım arazilerinin dışında 1,5 milyon hektarlık mera arazisine sahibiz. Erzurum'un bitki potansiyeli ise azımsanmayacak bir kapasitededir. Tarım politikalarını en olumlu bir şekilde değerlendirmek, ilim ve bilimi kullanarak buraları daha değerli hale getirmek zorundayız. Bu kapsamda Narman'da bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bir ilki başararak anıza ekim yapmış olacağız. Anıza direk ekimle her şeyden önce toprağımızı koruyor, toprak işlendiği zaman nemini kaybediyor ve organik miktarı azalıyor. Böylece çiftçilerimizin daha verimli bir ürün almalarına neden olacaktır."

Eren ise ilçenin tarım potansiyelinin fazla olduğunu anımsatarak, "Şehitler Barajı ve açık tarım cezaevi yatırımları sayesinde ilçemiz tarımda önemli bir ivme yakalayacak. Bu cezaevi tarıma dayalı, içerisinde et kombinasının bulunduğu günde 10 ton süt işleme mandırası, 500 büyük başlık bir çiftliğin olduğu güzel bir eser olacak" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber