Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 01 Eylül 2014 - 23:44 Yorum: 0

NATO "öncü güç" ile caydıracak

NATO'nun, Ukrayna’dakine benzer krizlerde caydırıcı rol oynamak amacıyla herhangi bir ittifak ülkesine kısa zamanda kaydırılabilecek bir “öncü güç” oluşturma hazırlığında olduğu bildirildi.

NATO 'öncü güç' ile caydıracak

Resmi ismi “Çok Yüksek Hazırlık Ortak Görev Gücü” bulunan “öncü güç”, Rusya’nın Ukrayna’daki politikaları sebebiyle oluşturulmasına karar verilen fakat gelinen evrede nereden gelirse gelsin her çeşitli tehdide karşı caydırıcı rol oynamak ve tehdit algısının yükseldiği aza ülkeleri rahatlatmak amacıyla tasarlanıyor.

Galler'de 4-5 Eylül’de yapılacak NATO Zirvesi’nde oluşturulmasına yeşil fer yakılacak “öncü güç”, gerekmesi biçiminde 2 gün arasında vazife yapacağı NATO ülkesinde konuşlandırılabilecek.

Kara unsurlarından oluşacak ve gerekmesi biçiminde deniz ve hava unsurlarıyla desteklenecek bulunan “öncü güç”, pratik devinim eden, tesirli darbe gücüne sahip ve tertipli birliklerin yanı paradigma hususi birimlerden oluşan yapıya sahip olacak.

Üst seviye bir NATO yetkilisi, boyutu yaşanan krizin ve alınması gereken önlemin kapsamına nazaran değişecek olan gücün, örgütü daha çevik bir yapıya kavuşturma hedefiyle bağdaştığının altını çiziyor.

 “Öncü güç” için öngörülen vazife piyasası ise şu evrede “NATO topraklarıyla” kısıtlı olacak. Üst seviye bir NATO yetkilisi, “ileride lüzumlu görülmesi ve değişik bir politik karar alınması biçiminde vazife piyasasının genişletilebileceğini” söyledi.

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, NATO ‘nun kimseye saldırma niyeti olmadığını belirterek, “Tehlikeler ve tehditler daha var ve görünür. Müttefiklerimizi korumak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Muhabir: Güven Özalp

ETİKETLER: NATO , öncü , güç , caydıracak
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber