Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Magazin 17 Ağustos 2016 - 09:28 Yorum: 0

‘Nefrin’ filmi oyuncularından epilepsi hastası gence moral ziyareti

Nefrin isimli sinema filminin oyuncuları Eylem Doğan, Aydan Çakır, Batuhan Yar, Yavuz Ketenci, filmin yönetmeni Irmak Gülşen Açıkgöz ve yapımcı firma...

‘Nefrin’ filmi oyuncularından epilepsi hastası gence moral ziyareti

Nefrin isimli sinema filminin oyuncuları Eylem Doğan, Aydan Çakır, Batuhan Yar, Yavuz Ketenci, filmin yönetmeni Irmak Gülşen Açıkgöz ve yapımcı firma yöneticileriyle birlikte ailesinin tedavi masraflarını karşılayamadığı 22 yaşındaki epilepsi hastası Mustafa Çalık'a memleketi Bartın'da moral ziyareti yaptı. Ziyaretlerinde yapımcı firmanın tedavi sürecini kolaylaştırmak için gönderdiği hediyeleri aileye teslim eden oyuncular, Mustafa ile uzun süre sohbet ederek, neşeli dakikalar geçirdi.

Filmin oyuncularından Aydan Çakır, Mustafa'nın durumunu öğrendiklerinde, büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Mustafa'nın durumundan Irmak hocamızın sayesine haberimiz oldu. Hepimizin canlılar aleminin birer parçası olduğunu düşündüğümüz için en kısa zamanda elimizden ne gelirse yapmaya çalıştık. Yine Mustafa'ya imkanlarımız doğrultusunda yapabileceğimiz ne varsa yardım etmeyi düşünüyoruz" dedi.

Yönetmen Irmak Gülşen Açıkgöz ise Mustafa'nın iyileşme sürecinin başarılı şekilde sürmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Açıkgöz, "Mustafa'nın durumunu öğrenince gelelim durumunu ve yaşam şartlarını görelim istedik. Bu konuda Hakan isimli bir beyle görüştük. Onun anlattığı şekilde Mustafa yatalak ve çok kötü bir durumdaydı. Ondan sonra ben aileyle görüştüm. Mustafa'nın daha iyi aşamada olduğunu söylediler. Birkaç kişi yardım yapıyordu onlarda yardımı kesti deyince bizde panikle ne yapabiliriz diye düşündük. Bunun ardından yapımcımızla konuştuk. Onlarda bize yapabilecekleri destekleri sıraladı. Bunları temin ettik ve getirdik. Bunun yanında Mustafa'nın rehabilitasyon tedavisi ile ilgili neler yapabilir bunları araştırıyoruz" diye konuştu.

Filmin oyuncularından Eylem Doğan da amaçlarının Mustafa gibi hasta gençlerin sorunlarına dikkat çekmek olduğunu belirtti. Doğan, "Mustafa'nın durumunu Gülşen hocamız aracılığı ile öğrendim. Böyle bir hasta kardeşimizin olduğunu anlattılar ve durumundan bahsettiler. Konuya çok hakim değildik. Burada durumun ne olduğunu bilmiyorduk. Bizde İstanbul'dan Bartın'a bir köprü olmak istedik. Çünkü ülkemizde Mustafalar, Mehmetler, Aliler, Ayşeler sayıca çok fazla. Bizler toplumun duyarlı kesimleri olarak bir dostluk, kardeşlik bağı kurmak amaçlı ve bunun başka insanlara da örnek teşkil etmesi amaçlı buraya geldik. Mustafa'nın durumunu gördük. Anlatılanlara göre çok çok daha iyi durumlara gelmiş. Mustafa için özellikle manevi boyutta elimizden geliyorsa yapmayı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber