Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Sami Er
Güncel 01 Kasım 2014 - 11:53 Yorum: 0

Nemrut Kayak Merkezi, yeni pistlere kavuştu

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kayak Merkezi, kayakseverlere yeni pistleriyle hizmet sunacak- İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sözbilici: - "Nemrut Dağı eteğinde bir pisti bulunan kayak merkezine İl Özel İdaresi olarak yeni 3 pist daha ekledik"

Nemrut Kayak Merkezi, yeni pistlere kavuştu

BİTLİS (AA) - ŞENER TOKTAŞ - Tatvan ilçesindeki Nemrut Kayak Merkezi'nde yapımı tamamlanan 3 pist, kayakseverlerin hizmetine sunuldu.

Avrupa Seçkin Destinasyonları (EDEN) Projesi kapsamında, birinci seçilerek "Mükemmeliyet Ödülü" alan Nemrut Krater Gölü ve Nemrut Dağı, yazın doğa, kışın ise kayakseverlerin akınına uğruyor.

Konumu itibarıyla Nemrut Krater Gölü ile Van Gölü arasında bulunan kayak merkezi, yeni pistleriyle daha kullanışlı hale getirilerek, kayak sporuna gönül verenlere eşsiz manzarayla kayak imkanı sunuyor.

Bitlis Özel İdaresi Genel Sekreteri Yalçın Sözbilici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak merkezinin bugüne kadar tek pistle hizmet verdiğini söyledi.

"Nemrut Dağı eteğinde bir pisti bulunan kayak merkezine İl Özel İdaresi olarak yeni 3 pist daha ekledik" diyen Sözbilici, şöyle konuştu:

"Tesisin güneye dönük olmasından dolayı pistte zaman zaman kar tutmada sıkıntı yaşıyorduk. Alternatif pistler olmadığı için acemi ve profesyonel kayakçıların bir arada kayması sıkıntı yaratıyordu. Bunları gözlemlediğimiz için tesise 3 yeni pist açmaya karar verdik. İnşallah vatandaşlarımız kışın tesiste zevkle kayacak. Özel şirket tesisimizi çalıştırıyor. Böylece kayakseverler 4 pistte rahat şekilde kayak yapacak. Bu yıl kayak sezonuna hazırız."

- "Tesis, daha işlevsel hale geldi"

Pistlerin İl Özel İdare personeli, araç ve imkanlarıyla yaptıklarını aktaran Sözbilici, kurum olarak yürüttükleri çalışmaların ardından tesisin daha işlevsel hale geldiğini kaydetti.

Tesiste uzunluğu 5 kilometreye varan pistler bulunduğu bilgisini veren Sözbilici, "Alternatif pistlerimiz içinde kısa olanlar da var. Pistlerin ortasındaki bütün taşlar alınarak, pistlerin sağına ve soluna bırakıldı. Ayrıca pistleri biraz derinleştirerek kolay kar tutmasını sağladık" dedi.

Tesiste kafeterya ve otel de bulunduğunu, eksiklerin giderilmesi için meclise teklifte bulunduklarını anlatan Sözbilici, çıkacak karar ve yatırım programı doğrultusunda eksiklerin giderileceğini ifade etti.

Kışın tesise giden yolu mümkün olduğunca açık tutarak, pistleri imkanlar dahilinde düzenleyeceklerini dile getiren Sözbilici, "Kar yağması ve söz konusu ticari işletmenin de tesisi çalıştırmasıyla, kayakseverler zevkle kayabilecek. Tesisin tepesinde Nemrut Krater Gölü, aşağısında ise Van Gölü manzarası var. Bu manzara hiçbir yerde bulunamaz. Bütün kayakçıları Nemrut'a davet ediyoruz" diye konuştu.

Sözbilici, Nemrut yolunun Karayolları tarafından "turizm yolu" olarak yapıldığını, belli kısmına sıcak asfalt, geri kalan kısımına parke döşenerek krater gölüne ulaşımın kolaylıkla sağlanabileceğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber