Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Mart 2015 - 10:28 Yorum: 0

Nene Hatun karma sergiyle anılacak

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde düzenlenecek karma sergide, Türkiye'nin çeşitli illerinden sanatçılara ait 92 eser yer alacak

Nene Hatun karma sergiyle anılacak

ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadettin Sarı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, "60. Ölüm Yıldönümünde Nene Hatun ve Türk Kadınının Aziz Hatırası" konulu karma sergi düzenleneceğini bildirdi.

Prof. Dr. Sarı AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri karma sergide, konu olarak Nene Hatun'u seçtiklerini söyledi. Nene Hatun'un milli mücadele yıllarında küçük yaştaki oğlunu ve 3 aylık kızını evde bırakarak cepheye koştuğunu hatırlatan Sarı, ölümünün 60. yıldönümünde Erzurumlu Nene Hatun'u anmak istediklerini kaydetti.

Nene Hatun'un "Türk çocuğu öksüz kalır vatansız kalmaz" dediğini hatırlatan Sarı, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin birçok yerinden fakültemize gönderilen sanat eserleri, sergideki yerini aldı. Karma sergide, yağlı boya, hat sanatı, keçe, seramik, heykel çalışması başta olmak üzere birçok eser bulunuyor. Biz de her teknikte sanat eseri üreten sanatçılarımızı bir araya getirme amacı ve gayreti içindeyiz. Karma sergide ayrıca Nene Hatun maskeleri takan kız öğrencilerimizin bir gösterisi olacak."

Sarı, karma sergide 92 eser bulunduğunu bildirdi. Güzel Sanatlar Fakültesinde açılışı yarın yapılacak sergi, 15 Mart'a kadar açık kalacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber