Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 25 Eylül 2017 - 14:38 Yorum: 0

Neşet Ertaş Gönül Sultanları Kültür Evi ziyaretçi akınına uğradı

Bozlak ustası Neşet Ertaş'ın ölümünün 5. yılında Kırşehir Valiliği tarafından adına yaptırılan "Gönül Sultanları Kültür Evi" ziyaretçi akınına...

Neşet Ertaş Gönül Sultanları Kültür Evi ziyaretçi akınına uğradı

Bozlak ustası Neşet Ertaş'ın ölümünün 5. yılında Kırşehir Valiliği tarafından adına yaptırılan "Gönül Sultanları Kültür Evi" ziyaretçi akınına uğruyor.

25 Eylül 2012 tarihinde hayata gözlerini yuman bozlak ustası Neşet Ertaş'ın, heykeli ve bazı eşyalarını bulunduğu, "Gönül Sultanları Kültür Evi" , ünlü sanatçının dünyadan göçünün üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen ziyaretçiye doymuyor.

Kırşehir Valiliği tarafından yaptırılan Kültür Evi'nde gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Kırşehir Kültür ve Turizm İl Müdürü Yıldız Eraslan, "Neşet Ertaş abdal geleneğini yaşatan en büyük isimlerden birisi. Bizim sadece Neşet Ertaş'ı anma günün de değil , bütün yıla yayarak onun ismini yaşatmaya devam ediyoruz. Gönül Sultanları Kültür Evi'ni de bunun için önemli bir vasıta olarak görüyoruz" dedi.

Abdallar Usta'nın mezarı başında toplandı

Kültür Evi ziyaretinin dışında özellikle abdalların merhum Neşet Ertaş'ın mezarını ziyaret ettiklerini de belirten İl Müdürü Yıldız Eraslan, "Geçen sene olduğu gibi bu yıl da mezarı başında ustalarımızla beraber ona olan vefa borcumuzu ödemek adına toplandık. Büyük üstadın öncülüğünde 2001 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Ustalar Müzik Topluluğu kuruldu. Onun ardından giden bu toplulukla bozlak ustamızı anmaya geldik. Neşet Ertaş Abdal geleneğinin en büyük son temsilcisi idi. Onunla yaşayan bu geleneği yaşatmamız ve gelecek nesillere aktarmamız asli vazifemiz. Abdal geleneği somut olmayan kültürel miras kabul ederek il envanterine alındı" diye konuştu.

Mahalli sanatçılardan Ali Çekiç, "Mahalli sanatçı Çekiç Ali'nin oğluyum. Neşet Ertaş dayımın oğlu olur. Kendisi büyük bir ozan, sanatçılar için de bir rehberdir. Ölümünün 5. yılında mezarı başında kendisini andık. mekanı cennet olsun. Saygı ve sevgilerimi sunuyor, Allah'tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.

Bir diğer mahalli sanatçı Burhan Ertaş ise, "Neşet Ertaş'ın ölüm yıl dönümünde mezarı başına geldik. Allah rahmet eylesin. Muharrem Ertaş, Neşet Ertaş, Çekiç Ali, Hacı Taşan gibi ustaların izinden gitmeye çalışıyoruz. Onların bugünlere getirdiği Abdal kültürünü ileri ki nesillere aktarma gayreti içindeyiz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber