Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mayıs 2016 - 21:03 Yorum: 0

Neslihan Kozanoğlu Çiftlik Hayatını Anlattı

Cemiyet hayatının ünlü isimlerinden Neslihan Kozanoğlu, "Cemiyet Hayatından Çiftliğe" başlıklı söyleşisiyle Bülent Ecevit Üniversitesi'nde hayat rotasının...

Neslihan Kozanoğlu Çiftlik Hayatını Anlattı

Cemiyet hayatının ünlü isimlerinden Neslihan Kozanoğlu, "Cemiyet Hayatından Çiftliğe" başlıklı söyleşisiyle Bülent Ecevit Üniversitesi'nde hayat rotasının değişimini anlattı.

Söyleşiye Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in eşi Nebahat Özer, akademik ve idari personel ve öğrencilerin yanı sıra organik tarımla ilgilenen Zonguldaklılar da yoğun ilgi gösterdi.

Konuşmasına Organik tarım çalışmalarına 22 yıl önce başladığını söyleyen Kozanoğlu: "İnsanlar henüz organikle ekolojik arasındaki farkı bilmiyordu. Başarılı olduğuma da inanıyorum. Talebelerim k başarıyla bitirdiler. Hala organik tarım ve ürünler yetiştirmeye devam ediyorum. İki yıl önce de büyükbaş hayvan besiciliği yapmaya başladım." Dedi. Bu işi hem para kazanmak hem de çiflik hayatını sevdiği için yaptığını söyleyen Kozanoğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Çevremdeki insanlar bu işe girince çok şaşırdılar. Özellikle de hayvancılık işinin içine girince, resmen inanamadılar. Paraya ihtiyacım olduğu için böyle bir şey yaptığımı sandılar. Oysa hepsi büyük yatırımlardır. Hayvancılık için de dönemin parasıyla trilyona yakın bir yatırım yaptım. Şimdiye kadar zorlandığım oldu ama zarar etmedim. Hayvancılık çok titizlik isteyen bir iştir. Kontrol sizde olduğu müddetçe tabi ki kar vardır. Hayvan besiciliği kolay bir iş değildir. Satın almak, beslemek, satmak, bilgi ve alaka istiyor. Benim avantajım bu işi evimin bahçesinde, çiftliğimde yapmak oldu. Hem devamlı başında durmam gerekmiyor hem de hayvanlarımla tek tek ilgilenebiliyorum. Yardımcılarım var ama yapılması gereken her konuyu biliyor ve kendim uyguluyorum." Dedi. Hayvanların bakımlarını da kendisinin yaptığını söyleyen Kozanoğlu "Üsküdar Amerikan Kız Lisesi ve İngiliz Filolojisi'nden mezunum. Küçükken en büyük arzum, doktor olmaktı. Bu hevesimi hayvanlarla uğraşarak bir nebze de olsa gidermeye çalışıyorum. Aşılarını yapıyorum" dedi.

Kozanoğlu çiftlikte vakit geçirmekten çok zevk aldığını şu sözlerle dile getirdi: "Çiftlikte saatler yetmiyor. Yüzme, yürüyüş, av, yemek pişirmek ve hayvanlarımla uğraşmak en sevdiğim zamanlardır" şeklinde konuştu.

Neslihan Kozanoğlu dinleyicilerden gelen çiftlik hayatı ve organik tarımla ilgili soruları yanıtladı.

Söyleşi sonunda Zonguldak Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in eşi Nebahat Özer, Neslihan Kozanoğlu'na söyleşi anısına teşekkür plaketi takdim ettiler.

Neslihan Kozanoğlu Çiftlik Hayatını Anlattı

Neslihan Kozanoğlu Çiftlik Hayatını Anlattı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber