Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Ekim 2016 - 20:33 Yorum: 0

NEÜ’de 2016-2017 akademik yılı açılış töreni

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde 2016-2017 akademik yılı, üniversite yerleşkesi içerisinde bulunan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen...

NEÜ’de 2016-2017 akademik yılı açılış töreni

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde 2016-2017 akademik yılı, üniversite yerleşkesi içerisinde bulunan Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle başladı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 2016-2017 akademik yılı açılışı için ilk tören, Rektörlük binası önünde Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Tören daha sonra üniversite Kongre ve Kültür Merkezi'nde devam etti. Burada düzenlenen törene Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ramazan Akça, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Hayati Develi, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Davut Kılıç ve Prof. Dr. Mehmet Köçer, Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri Av. İzzet Güneş Gürseler, Nevşehir Baro Başkanı Avukat Necmi Öncül, kurum ve kuruluş yöneticileri, sivil toplum örgütleri, üniversite akademik ve idari personeli ile öğrenciler, üniversite hayırseverlerinin yanı sıra yoğun bir katılım oldu.

Tören, "Hayalden Hakikate" isimli kısa film gösterimi ve üniversite tanıtım filmi ile başladı. Film gösterimi sonrası sahne alan Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü öğretim üyeleri, icra ettikleri müzik dinletisi ile katılımcılara keyifli dakikalar yaşattılar. Müzik dinletinin ardından kürsüye çıkan Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans öğrencisi Ömer Semiz, öğrenciler adına konuşma yaptı.

Rektör Kılıç'tan "15 Temmuz" vurgusu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 2016-2017 akademik yılının öğrencilere, ailelerine, akademik ve idari personel ile tüm millete hayırlı olması temennisiyle sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, 15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişimine vurgu yaptı. Rektör Kılıç, "Malum olduğu üzere 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizin bekasına yönelik tarihimizin en hain darbe ve terör girişimlerinden biri ile milletçe karşı karşıya kaldık. Bu hain darbe ve terör girişimi askerimizin, polisimizin ve en önemlisi de milletimizin kahraman direnişi ile önlenmiştir. Bir takım dış unsurların aleti olan gaflet, dalalet ve cehalet içindeki hain işbirlikçiler tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan bu darbe ve terör girişimine karşı "milli mücadele" ruhu ile direnen kahraman şehit ve gazilerimizle beraber ülkemiz ve milletimiz uğruna canını çekinmeden ortaya koyan tüm kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bir aile olarak millet, bir aile ocağı olarak vatan kavramının değerini idrak edemeyenlerin içine düştüğü yozlaşmanın; vatanımıza ve milletimize ne büyük felaketler getirdiği ve getirebileceği 15 Temmuz'daki ibretlik hain girişimle gözler önüne serilmiştir. Vatan ve millet değerlerimizi, sadece söylemlerde değil her alanda içini doldurarak yaşatmak; istikbalde milletimizin bu tür felaketlerle karşı karşıya kalmayacağının güçlü teminatı olacaktır" dedi.

"Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden biri olma yolunda hızla ilerliyoruz"

Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, 2007 yılında kurulan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin planlı, istikrarlı bir o kadar da hızlı gelişimini ile Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden biri olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi. Kılıç, "Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi hızlı ve istikrarlı bir gelişme sağlayarak sürekli gelişmektedir. Bölgemizin ve ülkemizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeyde atılımlar yapmakta; yapmaya devam etmektedir. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, bilimsel faaliyetleri esas alan akademik kadrosu, fiziksel ve sosyal imkânlarıyla Türkiye'nin en önemli üniversitelerinden biri olma yolunda hızla ilerlemektedir. Günümüzün yükselen değerleri arasında küreselleşmenin önemi dikkate alındığında yurt dışındaki üniversiteler ile iş birliği içerisinde olmanın, dünyadaki gelişmeleri takip etmenin başarıyı yakalamada ve sürdürmede ne denli gerekli olduğu üniversitemiz tarafından dikkate alınmaktadır. Bir aile olarak gördüğümüz üniversitemizin giderek büyümesi ve fiziki imkânlarının iyileştirilmesinin yanında yurt dışındaki üniversiteler ile karşılıklı akademisyen ve öğrenci değişimini sağlamak da önem verdiğimiz konulardandır. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak uluslararası bir üniversite olma hedefiyle yola çıktık. Bu hedef doğrultusunda ortaya koyduğumuz çalışmalarla uluslararası alanda "Mükemmellik Belgesi" olarak bilinen ve Avrupa Komisyonu tarafından gerekli şartları taşıyan üniversitelere verilen "Diploma Eki" ve "AKTS" etiketine sahip ilk üniversitelerden biri olduk. Görece çok genç bir üniversite olmamıza rağmen elde ettiğimiz bu başarı, bizim için bir gurur vesilesidir. Azimle ortaya koyduğumuz bu çalışmalar neticesinde artık yurt dışında ortak arayan değil; ortak olunmak istenen bir üniversite konumundayız. Her yıl sayıları katlanarak artan Erasmus anlaşmaları ile anlaşmalı olduğumuz üniversite sayısı 55'e yükselmiş durumdadır. Yine Mevlana Değişim Programı ile Kore, Çin, Brezilya, Kırgızistan, Azerbaycan, Kazakistan, Gürcistan, Tacikistan gibi ülkelerde bulunan üniversiteler ile anlaşmalarımız mevcuttur. Yurt dışındaki üniversiteler ile gerçekleştirdiğimiz ikili iş birliği anlaşmaları ile üç kıtada faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Akademisyen ve öğrenci değişiminin yanında birlikte gerçekleştirdiğimiz bilimsel proje ve programlar sayesinde uluslararası çapta bir konumda yerimizi almış bulunuyoruz. Yerelden kopmadan evrensele ulaşma gayretimizin bir göstergesi olan bu ve buna benzer çalışmalar küresel çapta bir üniversite konumuna yükselmemizin yanında Kapadokya bölgesinin sadece tarihi ve turizmiyle değil, aynı zamanda üniversitesiyle de anılmasına vesile olmuştur. Üniversitemiz ayrıca Erasmus öğrencilerine yönelik hazırlanan Yoğun Türkçe Dil Kursu veren bir üniversitedir. Bu kapsamda Türkçe öğrenmek için yurt dışından üniversitemize gelen öğrencileri ağırlamakta; dil öğretiminde uluslararası bilinirliği olan bir merkez olma yolunda azimle ilerlemektedir" diye konuştu.

Rektör Kılıç'ın konuşmasının ardından akademik yükselme gerçekleştiren ve NEÜ ailesine yeni katılan akademik personele cübbelerini giydirme törenine geçildi. Akademik personele cübbelerini giydiren Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, kendilerini tekrar tebrik ederek hayırlı olması temennisinde bulundu.

İlk ders YÖK Üyesi Prof. Dr. Hayati Develi'den

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi 2016-2017 akademik yılı açılış törenine katılan YÖK Üyesi Prof. Dr. Hayati Develi, yılın ilk dersini verdi. "Türkçe Üzerine Düşünme" başlığı adı altında konuşma yapan Prof. Dr. Hayati Develi'ye katılımından ve ilk dersi vermesinden dolayı teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, Develi'ye plaket takdiminde bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber