Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Mart 2015 - 12:03 Yorum: 0

NEÜ'de "Günümüzde Kadın ve Şiddet" konulu panel

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesinde (NEÜ) "Günümüzde Kadın ve Şiddet" konulu panel düzenlendi.Prof. Dr. Ruhuşen Kutlu, "Ailede Kadının Yeri" konulu sunumunda; yaşamın her alanında...

NEÜ'de 'Günümüzde Kadın ve Şiddet' konulu panel

KONYA (AA) - Necmettin Erbakan Üniversitesinde (NEÜ) "Günümüzde Kadın ve Şiddet" konulu panel düzenlendi.

Prof. Dr. Ruhuşen Kutlu, "Ailede Kadının Yeri" konulu sunumunda; yaşamın her alanında kadınların payının büyük olduğunu söyledi.

Kadınların baş tacı olması gerektiğini belirten Kutlu, "Atalarımız erkeklerimizle ve kadınlarımızla el ele vererek bu vatanı kurmuşlardır. Kurtuluş savaşımız bunun en güzel örneğidir. Maalesef günümüzde kadın halen şiddet görerek eğitimsiz bırakılarak hırpalanmaya devam etmektedir" dedi.

Prof. Dr. Nazmiye Kaya da sağlıklı nesillerin yetişmesinde önemli rolü olan ailenin temel yapı taşlarından kadının, aile içinde uğradığı şiddetten ve bu şiddetin onun ruh sağlığı üzerindeki etkilerinden bahsetti.

Şiddetin her yerde olduğunu dile getiren Kaya, şöyle devam etti:

"Yapılan araştırmalarda kadının şiddeti, birinci derece yakınlarından babaları, abileri hatta kendi oğulları ve eşlerinden gördüğü ortaya çıkmaktadır. Kadın kendine şiddet uygulayanlara duygusal ve ekonomik olarak bağımlıdır. Mumyalarla yapılan bir çalışmada kadın mumyalarda kırık oranı yüzde 37 bulunurken erkek mumyalarda bu oranın yüzde 9'larda olduğu görülmüştür. Kadına yönelik şiddetin coğrafi sınırı ekonomik gelişmişliği, eğitim düzeyinin hiçbir önemi yok."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber