Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Kasım 2016 - 15:38 Yorum: 0

NEÜ’de Öğretmenler Günü etkinliği

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi (AKEF), 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yapılan bir dizi etkinliğin ilkini...

NEÜ’de Öğretmenler Günü etkinliği

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi (AKEF), 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yapılan bir dizi etkinliğin ilkini oluşturan NEÜ ve Çukurova Üniversitesinin birlikte hazırladıkları "Yabancı Dil Öğretmenleri Açısından Dil Öğretimi" konulu @Eltalks International Classroom Practitioner's Perspective adlı Uluslararası Konferans başladı.

Programda konuşan AKEF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, yeni neslin kendilerinin eseri olacağını belirtip akademisyenlerin öğretmen yetiştirdiğini, öğretmenlerin ne kadar iyi yetiştirilirse o ölçüde ülkeye fayda sağlanmış olacağını kaydetti. Ülkemizdeki yabancı dil eğitiminde yöntem meselesine değinen Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık, "Özellikle anadili Türkçe olan bir insanın talip olduğu Almanca, İngilizce, Arapça gibi yabancı dillerle bizim dilimizin fazla bir yakınlığı bulunmamaktadır. Bu sebepten iyi bir yöntemle bu dilleri öğrenerek bahaneleri ortadan kaldırmamız gerekiyor. İnşallah bu toplantı da hayırlı işlere vesile olacaktır" dedi.

Bahçeşehir Üniversitesinden Prof. Dr. Derin Atay ise yaptığı konuşmada Öğretmenler Gününde böyle bir programda akademisyenleri, öğretmenleri ve öğretmen adaylarını bir arada görmekten memnun olduğunu ifade etti. Atatürk'ün, "Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir" sözlerini hatırlatan Atay, İngilizce olarak yaptığı konuşmasında eğitimin, öğretimin, denenebilecek yeni metotların önemini vurguladı. Critical Thinking yani Eleştirel Düşünce meselesini masaya yatıran Prof. Dr. Derin Atay, bugün öğrencilerin hangi alanda olurlarsa olsunlar eleştirel düşünceye ihtiyaçları olduğunun altını çizdi. Eleştirel düşünme kavramının Sokrates'e kadar dayandığını belirten Atay, bunun 19. yüzyılda Osmanlı Devletinde de var olduğunu hatırlattı.

Akıl yürütme, analiz ve değerlendirme gibi zihinsel süreçlerin öğretmedeki önemine değinen Atay, eğitimde yeni bakış açılarına ihtiyaç olduğunu ve bu geliştirilen pratikleri doğru şekilde uygulamak gerektiğini söyledi. Program hediye takdimiyle sona erdi.

NEÜ’de Öğretmenler Günü etkinliği

NEÜ’de Öğretmenler Günü etkinliği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber