Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Mart 2015 - 09:48 Yorum: 0

Nevruz Bayramı

ERZURUM (AA) - Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, 21 Mart Nevruz Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Altıparmak, mesajında, ülkenin sahip olduğu köklü kültürü ve geleneklerin yanında, böylesi...

Nevruz Bayramı

ERZURUM (AA) - Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, 21 Mart Nevruz Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Altıparmak, mesajında, ülkenin sahip olduğu köklü kültürü ve geleneklerin yanında, böylesi güzel günlerin ilham ettiği birlik, beraberlik  ve kardeşlik sembolü, dünyanın en eski barış ve dostluk bayramlarından biri olan, baharın müjdecisi nevruzu hep birlikte kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadığını belirtti.

Nevruzun dili, dini, etnik kökeni ne olursa olsun, herkesin, topraktan gelip toprağa döneceği gerçeğini hatırlattığını ifade eden Altıparmak, şunları kaydetti:

"Nevruz, milletimizin hasletlerini en doğru şekilde yansıtan, nesilden nesle aktarılması ve sahip çıkılması gereken en önemli kültürel zenginliklerimizdendir. Bizler aynı duvarı oluşturan tuğlalar misali, ayrılmaz bir bütünüz. Bu bakımdan, Nevruz kutlamalarının, günümüzde, tarihi mirasımıza, kültür ve medeniyetimize yakışır bir şekilde toplumsal barışımızı, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirecek adımlar atmaya, bir arada yaşama azmimizi kararlılıkla korumaya devam etmeliyiz. İnanıyorum ki, bugün yurdumuzun dört bir yanında neşe ve sevinç içinde kutlanacak olan nevruz inşallah dostluk ve kardeşlik bağlarımızın daha da güçlenmesine, birbirimize daha da kenetlenmemize vesile olacaktır."

Altıparmak, bu duygu ve düşüncelerle umudu, bolluğu ve bereketi müjdeleyen nevruz gününü kutlayarak, daha güzel günlerin başlangıcı olmasını temenni etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber