Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 21 Mart 2015 - 14:33 Yorum: 0

Nevruz Bayramı

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

Nevruz Bayramı

BURSA (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk milletinin nevruzun barışa vesile olması konusunda büyük beklentileri olduğunu ifade ederek, "Türk milletinin attığı adımların güçlü ve cesur olduğunu da ifade etmek isterim. Bu adımların karşılıksız kalmaması, kardeşlik duygularına vesile olmasını ve gelecek bayramlarımızın bu yıl kutladığımız nevruzdan çok daha birliktelikli, bereketli, kardeşlik duygularının güçlendiği bayramlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi. 

Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret eden Müezzinoğlu, daha sonra hava muhalefeti yüzünden Atatürk Caddesi'ndeki tarihi valilik binasında düzenlenen nevruz kutlamaları törenine katıldı. 

Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, Nevruz Bayramı'nı tebrik ederken, bir sonraki bayramda "Kırım Türkleri'nin de bağımsızlığını yakaladığı günleri görmeyi temenni etti. 

Nevruzun, dirilişin, bereketin, sevginin, kardeşliğin, barışın, üzerine insanlık adına bütün güzel kelimelerin yüklenebileceği bir bayram günü olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, "Türk dünyası bu anlamdaki ruhu ve anlayışı, önümüzdeki süreçlere ne kadar güçlü taşırsa inanıyorum ki insanlığa sunacağımız güzellikler çok daha güzel ve farklı olacaktır. Bu bayramın en güçlü mesajını birlik ve beraberlik, kardeşlik duygularımızı güçlendirme adına almamız herhalde bereketi de getirecektir, kardeşliği de güçlendirecektir ve birlikteliğimizin rahmetini ve bereketini Türk dünyası olarak daha güçlü göreceğimize inanıyorum" diye konuştu.  

Müezzinoğlu, nevruzun sadece Türklerin değil farklı medeniyetlerin de bayram olarak kutladığını hatırlatarak, özüne bakıldığında diğer medeniyetlerin de bu bahar bayramına yüklediği anlamın, daha çok sevgi, barış, bereket, insani değerleri merkeze alan bir anlayış olduğunu vurguladı.

Dünyanın da bugün daha çok barışa, bereketi hakkaniyetli paylaşıma ihtiyacı olduğunu anlatan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"O nedenle biz yine Türk dünyası olarak merkeze hakkaniyeti, bereketi, kardeşliği, sevgiyi alarak diğer medeniyetlerin de bu bakışla bu bayrama önem, değer vermelerini bekleyerek, arzu ederek inanıyorum ki bugün insanlığın en çok ihtiyacı olan barışın hakim kılınmasına katkı sağlayacaktır. Arzumuz, talebimiz; yakan, yıkan, öldüren değil imar eden, birlikteliği başarabilen bir anlayışı hakim kılmak. Güçlünün değil, haklının hakkını teslim eden bir anlayışı insanlığa örnekleyebilmek. Bunu başarabildiğimiz oranda hem medeni topluluklar hem de dünyaya medeniyet örneklerini sunan milletler olabilmeyi başarırız."

-"Türk milletinin attığı adımlar güçlü ve cesur"

Türk milletinin bu anlamdaki güzel özellikleri, tarihi geçmişinde barındırdığını vurgulayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti: 

"Çatışmacı, ayrıştırmacı anlayışın sıkıntılarını yaşadığımız 40 yıllık bir sürece baktığımızda, bugün yine kardeşlik anlamında bu nevruzun vesile olmasıyla ilgili de bu milletin büyük beklentileri var. İstiyoruz ki milletçe birlik ve beraberliği merkeze alalım. Bu yıl 100'üncü yılını kutladığımız Çanakkale Zaferi'nin yine tarihi geleceğe o ruhla taşınmasına vesile olmasını da temenni ediyorum. Bu anlamda Türk milletinin attığı adımların güçlü ve cesur olduğunu da ifade etmek isterim. Bu adımların karşılıksız kalmaması, kardeşlik duygularına vesile olmasını ve gelecek bayramlarımızın bu yıl kutladığımız Nevruz'dan çok daha birliktelikli, bereketli, kardeşlik duygularının güçlendiği bayramlara vesile olmasını temenni ediyorum."

Törenin ardından kendisine "keyfiye" ve "semeni" hediye edilen Bakan Müezzinoğlu, Vali Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile yumurta tokuşturdu. 

Bu arada, Bursa'daki nevruz kutlamalarının, olumsuz hava koşulları nedeniyle kent meydanında yapılması planlanan folklor gösterileri ve konserler ile kortej yürüyüşünün iptal edildiği ancak mehter eşliğinde pilav, gözleme ve ayran dağıtımının gerçekleştirileceği belirtildi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber