Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Mart 2015 - 17:13 Yorum: 0

Nevruz kutlaması

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ve Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gazan, Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı

Nevruz kutlaması

MARDİN (AA) - Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ve Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gazan, Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

 Rektör Ağırakça, mesajında,  Nevruz Bayramı'nın  baharın gelişiyle birlikte doğanın dirilişini müjdelediğini kaydetti.

Nevruz'un, yüzyıllardır bu coğrafyada kültür zenginliğinin paydasında birleşen halklar tarafından coşkuyla kutlandığını belirten Ağırakça, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Sevgi, barış ve uzlaşma gibi değerlerin önemini hatırlatan bir bayram olan Nevruz'la birlikte tabiatın; renk şölenini oluşturan çeşitlilikleri bir bütün halinde gözler önüne sermesiyle ortaya çıkan manzara, farklılıkların sosyal hayata kattığı zenginliği de anımsatmaktadır. Bu çok kültürlü medeniyetler şehrinde hoşgörü, karşılıklı saygı ve anlayışı ilke benimseyen hemşerilerimiz, tarih boyunca birbirine manevi bağlarla kenetlenerek, ortak sevinç, umut ve kederleri paylaşmış geçmişinden aldığı bu kuvvetle geleceğe daha da güvenle bakmaya devam edeceklerdir."

Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Gazan ise, Nevruz’un birlik, beraberlik ve kardeşliğe öncülük ettiğini, aynı geçmişe sahip ve aynı ruhtan var olduklarını bildirdi.

Gazan, şunları kaydetti:

"Anlamlı Nevruz Bayramını Arabı, Kürdü, Türkü hep birlikte el ele gönül gönüle vererek kutlayalım. Bu yıl ki Nevruz Bayramını Mardinimizde farklı kültürlere sahip olmayı bir zenginlik görerek, sımsıkı kenetlenerek, birbirimizi bağrımıza basarak kutlayalım."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber