Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 12 Mart 2015 - 11:33 Yorum: 0

Nevşehir'de 5. yer altı şehri turizme kazandırılıyor

Restorasyonu ve çevre düzenlemesi tamamlanan Mazı köyündeki yer altı şehrinin 3 katı ziyarete açılacak

Nevşehir'de 5. yer altı şehri turizme kazandırılıyor

NEVŞEHİR (AA) - MURAT KAYA - Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, restorasyonu tamamlanan Mazı Yer Altı Şehri ziyarete açılacak.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya bölgesinde yaklaşık 200 yer altı şehrinin bulunduğunu, Nevşehir'de ise bugüne kadar Derinkuyu, Kaymaklı, Tatlarin ve Özkonak yer altı şehirlerinin ziyarete açıldığını söyledi.

1995 yılında köylüler tarafından bulunan ancak çökmeler nedeniyle 2013'te kapatılan Ürgüp ilçesindeki Mazı Yer Altı Şehri'nin restorasyon ve çevre düzenlemesinin tamamlanarak ziyarete hazır hale getirildiğini anlatan Ekici, "Tarihi M.Ö, 2'nci yüzyıla kadar uzanan şehrin 3 katı ziyarete açık olacak. Diğer katları gezmenin küçük girişlerden dolayı zor olduğu görüldü. Ziyarete açılan bölümlerin geniş ve yüksek olması özellikle yaşlı turistlerin rahatça gezebilmesine olanak sağlayacak" dedi.

 

- Banyolu yer altı şehri

Ekici, Mazı'nın, Nevşehir'deki diğer yer altı şehirlerinden farklı olarak içinde banyo bulunduğunu belirterek, "Burası da diğer yer altı şehirleri gibi savunma amaçlı yapılan bir şehir. Müze giriş fiyatı 8 lira olarak belirlendi. Geliri Döner Sermaye İşletmeleri Merkez Müdürlüğüne aktarılacak" dedi.

Kapadokya'nın ziyaretçilere, hayal güçlerinin ötesinde olağanüstü doğa harikalarını, estetik ve zarafetle donatarak sunan bir bölge olduğunu aktaran Ekici, şöyle konuştu:

"Bizim öncelikli hedefimiz turistlerin konaklama gün sayısını arttırmak olacak. Acente ve turizm şirketleriyle bu konuları görüşüyoruz. Bölgede en çok ziyaret edilen mekanlar arasında yer altı şehirleri bulunuyor. Şu anda en çok ziyaretçiyi Kaymaklı Yer Altı Şehri çekiyor. Mazı Yer Altı Şehri'nin de turizme kazandırılmasıyla  bölgedeki turistlerin geceleme oranı ve turist sayısı artacaktır." 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber