Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 18 Nisan 2022 - 12:28 Yorum: 0

NEVÜ’de “Mesleki Deneyim Söyleşileri-6” gerçekleştirildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından öğrencilere yönelik mesleki deneyimleri...

NEVÜ’de “Mesleki Deneyim Söyleşileri-6” gerçekleştirildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından öğrencilere yönelik mesleki deneyimleri konu alan "Mesleki Deneyim Söyleşileri" dizisinin altıncısı Esma Yıkılmaz Peyzaj Tasarım Ofisi kurucusu Yüksek Peyzaj Mimarı Esma Yıkılmaz'ın davetli konuşmacı olarak katılımlarıyla gerçekleştirildi.

NEVÜ Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleşen söyleşiye Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meliha Aklıbaşında ve diğer akademik personel ile bölüm öğrencileri katıldı. Yüksek Peyzaj Mimarı Esma Yıkılmaz'ın, mezuniyet sonrası yaşadığı deneyimleri anlatırken süreçte karşılaştığı sorunlar ve koşullar üzerinde durdu. 10 yılı aşkın mesleki deneyimin kazandırdıkları ve bugünkü bakış açısını geniş biçimde yansıtmaya çalışan Yıkılmaz, meslek etiği ve değerlerine değindi. Yıkılmaz pandemi süreci ile peyzaj mimarlığının belirgin bir ivme kazandığını ve halen devam ettiğini ve geleceğin meslekleri arasında yer alan peyzaj mimarlığının değişen ve dönüşen dünyanın yeni yüzünün sanatçıları arasında yer alacağını belirtti. Bu bağlamda mezun olan her Peyzaj Mimarı üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olarak mesleğe atılması gerektiğine değinen Yıkılmaz, ulusal ve uluslararası ölçekte yapılacak planlama ve tasarım faaliyetlerinin doğal ve kültürel peyzajın sürdürülebilirliği için çok önemli olduğunu söyledi.

Söyleşi sonunda Peyzaj Tasarım Ofisi kurucusu Esma Yıkılmaz'a katılımlarından dolayı teşekkür eden Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meliha Aklıbaşında, kendilerine teşekkür belgesi takdiminde bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber