Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 04 Mayıs 2016 - 19:46 Yorum: 0

Nevzat Alaca’dan

Türkiye Tekvando Federasyonu (TTF) Başkan adayı Nevzat Alaca, Tekvando Federasyonunun olimpiyatlara ..

Nevzat Alaca’dan

MALATYA (İHA) Türkiye Tekvando Federasyonu (TTF) Başkan adayı Nevzat Alaca, Tekvando Federasyonunun olimpiyatlara iki sporcu ile katılacak olmasını eleştirerek, "Daha önce 8 tekvando sporcusuyla katıldığımız olimpiyatlara 2 sporcuyla katılıyor olmamız, Türkiye’nin bu sporda ne kadar gerilediğinin net bir göstergesi" dedi.
Sonbaharda yapılacak olan Tekvando Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Nevzat Alaca, İHA muhabirine önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye Tekvando Federasyonun tekvandoyu iyi yönetemediğini ifade eden Alaca, “Bu yıl olimpiyat oyunları düzenlenecek. Bu yıl olimpiyat oyunlarına katılım bazında çok iyi bir noktada değiliz. Bu sorun diğer branşlarda da mevcut ama bizi ilgilendiren nokta tekvando. Bu seneki olimpiyat kotamız 8 sporcuydu ama biz 2 sporcu ile katılabilme şansı elde edebildik. Tekvandoda dünyada söz sahibi olmuş, takım halinde dünyada ikincilik elde etmiş bir ülkenin böyle bir organizasyonda iki sporcu ile temsil edilmesi içler acısı bir durum. Geçmişteki olimpiyat oyunlarına daha çok sporcuyla katılıyorduk. Şimdi daha çok sporcu ile katılmamız gerekirken maalesef bu konuda geriye gidiyoruz. Ülkemizde tekvando tabanımız çok güçlü, 350 bin lisanslı sporcumuz var, belki bir o kadar da lisansız sporcumuz vardır. Bir federasyonun en büyük görevi de bu lisansız sporcuların lisanslarını çıkararak onları kontrol altına almaktır ama federasyonumuz bu konuda da başarılı değil” diye konuştu.
"TEKVANDOYU HAK ETTİĞİ YERE TAŞIYACAĞIZ"
Tekvando Federasyonu’na aday olma sebeplerini de açıklayan Alaca, amaçlarının tekvandoyu hak ettiği yere taşımak olduğunu belirterek, “Mevcut Tekvando Federasyonu’nun yaptığı çalışmalarının eksik olduğunu, bunun yanında büyük hatalar yaptığını gördüğümüzden dolayı arkadaşlarımızla, kulüplerimizle ve delegelerle istişareler yaptık. Yapmış olduğumuz bu istişareler sonucunda da Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanlığına aday olma karar aldık. Tabi bu adaylık sürecimiz 2012 yılından beri süregelen bir şey. 2012 yılında da bir adaylık sürecimiz olmuştu. O zaman yaklaşık 55 ili gezerek delegelerimize neler yapabileceğimizi anlatmıştık. Fakat o zamanki seçim sürecinin antidemokratik olmasından dolayı hedefimize ulaşamamıştık. O süreçten sonra da kulüplerimizle ve antrenörlerimiz ile bağlarımızı koparmadık, federasyonumuzun yapmış olduğu eksiklikleri, aksaklıkları ve hataları takip ettik ve bu süreçte de onları yeri geldiğinde uyardık, yeri geldiğinde eleştirdik. Bizim Tekvando Federasyonu’na aday olmamızın asıl nedeni tekvando camiasını sosyal, kültürel ve sportif alanlarda hak ettiği yere oturtmak ve bu sporu yapan sporcularımızı, antrenörlerimizi, hakemlerimizi ve yöneticilerimizi maksimum düzeyde kalkındırmaktır” şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber