Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 18 Eylül 2014 - 10:05 Yorum: 0

New York Times tepkiler üzerine hatasını düzeltti

New York Times gazetesi, Türkiye'den IŞİD örgütüne katılımlarla ilgili haberinde kullandığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun yer aldığı fotoğrafı için düzeltme yayımladı.

New York Times tepkiler üzerine hatasını düzeltti

New York Times gazetesi, Türkiye'den Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne katılımlarla ilgili haberinde kullandığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bulunduğu fotoğrafı için düzeltme yayımladı.

ABD basınında Türkiye'nin IŞİD politikasına ait en katı eleştiriler getiren yayın organlarının başında gelen New York Times gazetesi, bir haberde kullandığı fotoğraf için tepkiler üstüne düzeltme eda etmek durumunda kaldı. 

Haberlerinde, Türkiye'nin IŞİD'in en kocaman militan kaynaklarından biri olduğunu öne devam eden gazete, IŞİD'e katılmak için alana gittiği belirtilen kişilerin hikayesine yer verdi. Gazetenin, Türk yöneticilerin IŞİD'e karşı önemli tedbir almaktan kaçındıkları iddia edilen haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun cuma namazını kıldıkları Hacı Bayram Veli camisinden çıkarken çekilmiş fotoğraflarına yer verildi.

Hacı Bayram Veli camisi yakınlarında yaşayan gençlerin IŞİD'e katılma hikayesini anlatan gazete, haberde Erdoğan ve Davutoğlu'nu camiden çıkarken gösteren bir fotoğraf kullanarak, IŞİD'e katılımların yöneticilerin bilgisi dahilinde bulunduğu algısının oluşmasına yol açtı.

Erdoğan ve öteki kesimlerden gelen eleştiriler üstüne düzeltme yayımlamak durumunda kalan gazete yönetimi, haberin internet versiyonundaki düzeltme notunda, fotoğrafın yanlışlıkla yayınlandığını savundu. Notta, fotoğraftaki caminin ve Cumhurbaşkanı'nın bu camiyi ziyaretinin makalede anlatılan IŞİD'in militan devşirmesi konusuyla merakı olmadığı belirtildi. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber