Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:15 Savcı Özbek’ten lise öğrencilerine başarı tavsiyeleri08:12 Bursa merkezli 7 ilde düzenlenen “MAHZEN-32” operasyonlarında elebaşılığını...08:10 Yurtlar arası futbol turnuvası Denizli’de başlıyım07:09 Çanakkale Boğazı’nda makine dairesinde yangın çıkan gemi Karanlık Liman’a d...06:34 Trump’a yönelik “sus payı” davasında eski dergi yöneticisi Pecker tanık ola...06:31 Filistin yanlısı protestolar ABD’deki birçok üniversiteye yayıldı06:10 Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek04:10 Fatih’te 4 katlı binada çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi03:32 Bafra’da iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı03:26 Havza’da 2 katlı ahşap ev ve depo alevlere teslim oldu02:23 Aksaray’da araç camlarındaki filmler bir bir söküldü01:51 Uyuşturucuyla yakalanan alkollü sürücü polise direndi01:25 Ankara’da 4 milyon TL değerinde sahte gıda ele geçirildi01:20 Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu00:52 Gazeteci Hande Fırat’ın "Devriamber" sergisi Kültür Bakanlığı desteğiyle aç...00:46 Bayburt’ta 4 kişinin yaralandığı trafik kazası güvenlik kamerasına yansıdı00:40 Erzincan’da tarım bölümü öğrencileri hem öğreniyor, hem üretiyor00:30 Rize’de 3 araçlı zincirleme kaza: 1’i ağır 2 yaralı00:24 Ağaçta sıkışan yavru kedi kurtarıldı00:24 Bakan Işıkhan Başkanlığında İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı...
Dünya 22 Eylül 2014 - 01:05 Yorum: 0

New York'ta "Halkın İklim Yürüyüşü"

Birleşmiş Milletler (BM) İklim Zirvesi öncesinde, ABD'nin New York kentinde yapılan ''Halkın İklim Yürüyüşü''nde, ''İklim değişikliği'' konusunda acil eylem çağrısında bulunuldu.

New York'ta 'Halkın İklim Yürüyüşü'

Birleşmiş Milletler (BM) İklim Zirvesi öncesinde, ABD'nin New York kentinde yapılan ve son yılların en iri etraf etkinliği şekilde gösterilen, ''Halkın İklim Yürüyüşü''nde, ''İklim değişikliği'' meselesi için acil eylem çağrısında bulunuldu.

İklim değişikliğine dikkati çekmek amacıyla düzenlenen, ''Halkın İklim Yürüyüşü''ne,  BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore, New York Belediye Başkanı Bill DeBlasio ile BM Barış Elçisi sinema oyuncusu Leonardo DiCaprio, Ed Norton,  Evangeline Lilly ve Sting gibi sanatçılar ve kimi ABD'li siyasilerin de aralarında bulunduğu 100 bine yakın kişi katıldı.

Central Park'ın güneybatısında 6'ıncı Cadde'de başlayan ve takribî 3,5 kilometrelik parkurda gerçekleşen yürüyüş 11'inci Cadde'de son buldu.

Sandy Kasırgası'nda iri zarara uğrayan New Yorkluların sıkı alaka gösterdiği yürüyüşte ABD genelinden eğitim, sağlık, temizlik, ulaşım ve gıda benzeri birçok sektörde örgütlü sendikaların temsilcileriyle değişik ülkelerden etraf hareketi mensupları da yer aldı. Katılımcılar, iklim değişikliği meselesi için acil fiil çağrısında bulundu. Yürüyüşte, ''Temiz enerji'', ''B planeti yok'', ''İş, adalet, ''Ormanlar satılık değil'' sloganları atıldı.

New York Belediye Başkanı DeBlasio, yürüyüşle ilgili açıklamasında, ''Zirveler, bazan iri bir değişimin kıvılıcımı oluyor. Yürüyüşler, protestolar da bazan iri bir değişimin kıvılcımı oluyo'' dedi. DeBlasio, ''Bizim görevimiz bunu belirleyici bir an ve bir dönüm noktası şekilde kabul etmek. Bugün ben gördüğümü yeni bir tarihin başlangıcı olduğunu hissettim'' ifadesini kullandı.

Muhabir: Selçuk Acar

ETİKETLER: New , Yorkta , Halkın , İklim , Yürüyüşü
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber