Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
13:48 Karabük’te uyuşturucu operasyon: 2 gözaltı13:48 Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: “Uyku apnesi tanısı konan kişilerin ehli...13:47 Kazada ağır yaralanan genç 14 gün sonra hayatını kaybetti13:46 Akbank, geliştirdiği ‘büyük dil modeli’ ile müşterilerine hizmet verecek13:46 Tavandaki lambaları düzeltirken elektrik akımına kapılarak 4 metreden düştü...13:46 Başkan Köksal Üniversite öğrencileri ile buluştu13:46 Yargıtay Başkanlığı seçiminde 25. turda da sonuç çıkmadı13:45 Kahreden kaza kamerada: Baba öldü, 9 yaşındaki kızı ağır yaralı13:43 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda 177 kilometrelik Bodrum - Kuşada...13:43 Kardeşi ve işçisi silahlı saldırıda öldürülen adam: “Planlanmış, alçakça ya...13:42 GTO nisan ayı meclis toplantısı yapıldı13:39 Beyaz eşya satışları Mart ayında yüzde 24 arttı13:37 Freni tutmayan kamyonet devrilip paramparça oldu, yaralı sürücü hastaneye k...13:36 CHP Lideri Özel, Çorlu Tren Kazası davasından sonra açıklamalarda bulundu13:35 Bursa’da FETÖ’nün askeri mahrem yapılanmasına darbe 4 kişi gözaltına alındı13:34 İspir’de iki grup arasında bıçaklı ve sopalı kavga13:34 Aziziye Belediyesi; “Sevimli dostlarımızla dost bir kurumuz”13:33 Başkan Şahin veteriner hekimlerin önemine dikkat çekti13:33 GAÜN Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği lisans programı mesleki yeterlili...13:31 ERÜ’de Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışması’nda...
23 Nisan
Yerel 27 Haziran 2016 - 16:43 Yorum: 0

Niğde Belediye Başkanı Akdoğan’dan ’Koku’ Açıklaması

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kenti etkisi altına alan kokunun belediyenin arıtma tesisiyle alakası olmadığını, dereye birileri tarafından kimyasal...

Niğde Belediye Başkanı Akdoğan’dan ’Koku’ Açıklaması

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kenti etkisi altına alan kokunun belediyenin arıtma tesisiyle alakası olmadığını, dereye birileri tarafından kimyasal döküldüğünü söyledi.

Akdoğan, Niğde Üniversitesi yetkilileri ile kokunun kaynağı olan Kızılca deresinde incelemelerde bulundu. Burada bir açıklamada yapan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Kızılca deresine Niğde Belediyesi evsel atık bırakmıyor. Bu su evsel atık su değildir. Bizim kanalizasyon suyumuz alttan binlik borularla Akkaya barajına doğru gidiyor. Bu suyla belediyenin atık su tesisinin bir alakası yok ancak, burada derinlikten oluşan bir su var. Bu su burada zaten 2 senedir duruyor. 2 yıl önce kanalizasyon atık sularını buradan almıştık. Bu suyun üzerine petrol türevi kimyasal dökülmesi bir vatan hainliğidir. Hem burada Akkaya barajının kirlenmesine hem Niğde'nin ve Bor'un kirlenmesine sağlık açısından da son derece zararlı bir kimyevi maddeyi bizler gördük. Bunu yapanların mutlaka cezalandırması gerekir" dedi.

Kızılca deresinin temizlenmesi için çalışma başlatacaklarını belirten Başkan Akdoğan, "Buranın temizlenmesi için şimdi bir çalışma başlatacağız. Ancak Niğde'deki teknolojinin bunu temizleyecek durumda değil. Burası özel malzemelerle temizlenmesi gerekiyor. Buradan kurtlar kuşlar ve insanlar zarar görmesin. Şuanda mevcut bir durum var, bu durum Akkaya barajından arıtma tesislerinden yada evsel atıklardan yata katı atık birliklerinden kaynaklanan bir durum değil, buraya tamamen dökülmüş petrol türü şuanda ne olduğunu bilmediğimiz bir kimyasalın atıldığı açıkça görünüyor. Buradan çevre müdürlüğümüzün almış olduğu bir numune var. Numunemiz şuanda Ankara Çevre Bakanlığını laboratuvarına erişmiş durumda bugün akşama kadar buradaki kimyasalın ne tür olduğunu akşam analiz sonucu bize verecekler. Şuan petrol türevi, mazottu benzin kurşun karışımı bir koku olduğunu üniversiteden gelen arkadaşlarımız ifade ediyorlar" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber