Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Ekim 2016 - 14:28 Yorum: 0

Niğde Belediye Başkanı Akdoğan’ın Kızılca Deresi serzenişi

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, Devlet Su İşlerinin (DSİ), Kızılca Deresi Islah Projesi'ne bir türlü başlayamamasından...

Niğde Belediye Başkanı Akdoğan’ın Kızılca Deresi serzenişi

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, Devlet Su İşlerinin (DSİ), Kızılca Deresi Islah Projesi'ne bir türlü başlayamamasından dolayı sorun yaşandığını bildirdi.

Niğde İl Koordinasyon Kurulunun 2016 yılı 3. Dönem Toplantısı, Ticaret ve Sanayi Odası Salonunda yapıldı. Vali Ertan Peynircioğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri, Niğde'de devam eden projelerle ilgili sunum yaptı.

DSİ 4. Bölge Müdürü Birol Çınar da müdürlüklerinin Niğde'de sürdürdüğü projelerle ilgili bilgi verdi. Toplantıya katılan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, DSİ 4. Bölge Müdürü Birol Çınar'a, DSİ'nin yaklaşık 3 yıl önce projelendirdiği ancak bir türlü ihalesini yapamadığı Kızılca Deresi Islah Projesi'yle ilgili sorular yöneltti. Kızılca Deresi'nin şehri ortadan ikiye bölen bir dere olduğunu vurgulayan Başkan Akdoğan, " Biz bu dereyle ilgili üç sene önce projeye başladık. Orman ve Su İşleri Bakanımızın Niğde'yi ziyaretinde de dile gelmiş bir proje olmasına rağmen hala sonuçlanmadığını görüyoruz. Bu da bizim işimizi engelliyor. Çünkü derenin yanında hem gidiş hem dönüş yolumuz var. Dere ıslahı esnasında yapılan yollar bozulacağı için yol çalışması da yapamıyoruz. Biz ümidimizi kaybetmeye başladık. DSİ burayı bir sene daha yapamaz. 15 gün içinde yapılmayacaksa biz orada yol çalışmasına başlayalım" ifadelerini kullandı.

En önemli işimiz en zora giden işimiz

Başkan Akdoğan, Kızılca Deresi ıslahıyla ilgili oluşan sorundan vatandaşın DSİ'yi değil Niğde Belediyesi'ni suçlu bildiğini dile getirdi. Dere ıslahının yüksek maliyetli olduğunu fakat sağlam bir firmaya verilirse bu işin yapılacağını söyleyen Akdoğan Kızılca Deresi'nin Niğde'nin en büyük ve en önemli deresi olduğuna da vurgu yaptı." Yukarıdaki köylerden gelen küçük derelerin kesişim noktası burası. Nedense üç yıldır dereyle ilgili tüm uğraşlarımıza rağmen bir sonuca varılmadı. En önemli işimiz en zora giden işimiz oldu" diyen Başkan Akdoğan konuyla ilgili şikayetini bildirdi.

Ecemiş Suyu'nun Güzergahı Değişiyor

Ecemiş Suyu'nun Niğde için çok önemli olduğuna her fırsatta değinen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, suyun güzergahının değiştiği hakkında da bilgi verdi. Önceki çalışmalarda suyun; Değirmenli, Ovacık üzerinden Niğde'ye gelmesi planlanırken şimdi Bor Kızılkapı tarafından geleceğini söyledi. Aksaray faktörünün araya girmesinden dolayı Bahçeli ya da Karamahmut Köyü'ne arıtma tesisi planlanması durumuna da, "Nİğdemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

DSİ Bölge Müdürü Birol Çınar da Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın serzenişinde haklı olduğunu ima ederek, en kısa sürede ihale yapıp sonuçlandırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber