Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 09 Eylül 2016 - 08:13 Yorum: 0

Niğde Belediyesinden ’kurbanlık yakalama’ timi

Niğde Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, kurban bayramı süresince, istenmeyen görüntülerin yaşanmaması için "Kurbanlık Yakalama Timi" oluşturdu.

Niğde Belediyesinden ’kurbanlık yakalama’ timi

Niğde Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, kurban bayramı süresince, istenmeyen görüntülerin yaşanmaması için "Kurbanlık Yakalama Timi" oluşturdu. Profesyonel bir ekip, ilaçlı iğne ve tüfekle, kaçan kurbanlıklara zarar vermeyecek şekilde müdahale edecek.

Veteriner İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, zaman zaman kurban kesimi sırasında veya öncesinde istenmeyen görüntülerin oluşabildiğine dikkat çekildi. Özellikle büyükbaş hayvanların, kurban kesimi esnasında kaçarak, hem kurbanlık sahiplerine hem de çevreye ciddi şekilde zararlar verebildiğine vurgu yapılan açıklamada, bu tür olayların önüne geçebilmek için, "Kurbanlık Yakalama Timi" kurulduğu belirtildi.

Kaçan kurbanlıklara profesyonel bir ekibin müdahale edeceğinin kaydedildiği açıklamada, "Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan görevliler, ihbarları değerlendirecek. İlaçlı iğne ve tüfekle yapılacak müdahaleyle, kurbanlıklara zarar vermeden etkisiz hale getirilecek. Vatandaşlar, kaçan kurbanlıklarla ilgili tehlikeli durumlarda 112 Acil Servis'i, çok tehlikeli olmayan durumlarda da 153 Zabıta Hattı'nı arayarak, ihbarda bulunabilecek." denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber